YAŞAM - YEME - İÇME Lavantalı muhallebi tarifi Lavantalı muhallebi hem şaşırtıcı hem de ferahlatıcı bir tatlı tarifi. İdil Yazar yaz aylarında soğuk servis edilebilecek olan bu tatlıyı tüm lezzet ipuçlarıyla paylaştı.
profil
İdil Yazar
19.06.2019
Lavantalı muhallebi tarifi

Evde, genellikle temizlik malzemeleri ya da oda kokularında severek kullandığımız lavantayı mutfakta kullanmak kulağa biraz ilginç gelebilir. Ancak, lavantalı muhallebiyi denedikten sonra fikriniz değişebilir! Bu tarifte, önce lavantalı çok pratik bir muhallebi hazırlıyoruz. Ardından, böğürtlenli bir sos hazırlıyoruz ve ikiliyi kuplarda buluşturup servis ediyoruz. Altında lavantalı muhallebisi, üzerinde böğürtlenli sosun renginin güzelliği ile çok iştah açıcı, çok da hafif bir tatlı oluyor. Yaz sofralarında servis edecekseniz, servis etmeden önce buzdolabında dinlendirirseniz daha iyi olacaktır. 
Hadi gelin, sözü daha fazla uzatmayalım ve lavantalı muhallebi için ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım… 


Malzemeler
•    1 çorba kaşığı lavanta
•    70 gram pirinç unu
•    Limon kabuğu 
•    1 litre süt
•    ½ bardak toz şeker
•    1 paket krema
•    1 çorba kaşığı mısır nişastası
•    2 çorba kaşığı toz şeker
•    Limon suyu
•    1 bardak su 
•    1 su bardağı böğürtlen ya da frambuaz


Nasıl Yapılır? 
•    Küçük bir mutfak bezinin içerisine lavantayı ve limon kabuğunu alın ve sıkıca bağlayın. 
•    Sütün ¼’ünü bir tencereye alın. 
•    Ardından içerisine toz şekeri ve nişastayı da ilave edin ve hafifçe çırpın. Bu adım, pişerken topaklanmasını engelleyecektir. 
•    Malzemeler sütün içerisinde açılmaya başlayınca sütün kalanını da ilave edin. 
•    Kremayı ekleyin ve tencereyi ocağa alıp kısık ateşte altını açın. 
•    Karışımı sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. 
•    Bu sırada, farklı bir sos tavasına su, suda açtığınız nişasta, limon suyu ve böğürtlenleri alın. 
•    Tavayı ocağın üzerine alın ve orta ateşte altını açın. 
•    Suyu kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika daha pişirin. 
•    Muhallebi iyice kıvama geldiğinde, altını kapatın ve mutfak bezini içerisinden alın. 
•    Muhallebiyi servis kaselerine aktarın. 
•    Ardından üzerinden sosu gezdirin ve buzdolabında biraz dinlendirip soğuk olarak servis edin. 


Afiyet olsun… 
 

Önceki ve Sonraki
Haberler