YAŞAM - YEME - İÇME Izgara şeftali tatlısı Izgara şeftali tatlısı sıcak yaz günlerinde dondurma ile birlikte sunabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Ceren Demirel paylaştı.
profil
Ceren Demirel
23.06.2019
Izgara şeftali tatlısı

Önümüzde bizi bekleyen sıcak günler var. Soğuk, hafif alternatiflere ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm için basit ama şık görünümlü bir tarif hazırladım.

Malzemeler
•    Şeftali
•    Hindistan cevizi yağı
•    Kaymaklı dondurma
•    Pekmez

Süslemek için;
•    File badem ( Fındık ya da ceviz de olur)

Yapılışı :
•    Şeftalinin çekirdeğini çıkardıktan sonra 1 cm kalınlığında kesin.
•    Izgara tavaya şeftalilerin yapışmasını engelleyecek kadar (yaklaşık 1 kaşık) hindistan cevizi yağı koyun ve şeftalileri arkalı önlü pişirin.
•  Şeftalileri tabağa aldıktan sonra az miktarda pekmez gezdirin. Dondurma ve file badem ile servis edebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler