YAŞAM - YEME - İÇME

İstanbul'da alternatif 4 farklı makarna

25 Ekim’de kutlanan Dünya Makarna Günü, pek cok restoranda usta şeflerin reçeteleriyle lezzet kazanıyor. 4 farkli mekandan alternatifleri bir araya getirdik.

profil
BT Ekip
25.10.2019
İstanbul'da alternatif 4 farklı makarna

İstanbul Moda'da eski bir konakta hizmet veren Aida Vino e Cucina'nın müdavimleri gayet iyi bilir ki burada her detay ve her lezzet misafirleri adeta İtalya'da bir evin salonuna ışınlıyor. Listemizin ilk sırasında yer alan mekan bu sonbaharda 'Gnocchi di Zucca ai Funghi e Castagne' ile öne çıkıyor. Alışıldığı üzere hamuru patates püresi ile yapılan Gnocchi mekanın spesiyali olarak balkabağı ile hazırlanıyor. Sos olarak ise mantar ve kestane tercih edilerek tam bir sonbahar lezzeti oluşturulmuş! 


Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in teras katında hizmet veren Kalamış Marina manzaralı Ouzo Roof Restaurant son dönemin popüler lezzeti Mac&Cheese ile öne çıkıyor. Kremanın içerisine ezilmiş sarımsak, rendelenmiş chedar peyniri, doğranmış fesleğen, tuz,karabiber ile beraber kaynatılarak çektirilip akıcı bir sos elde ediliyor. Fırında pişirilmiş ve didiklenmiş etler, parmesan peyniri ve toz kırmızıbiberde eklenerek tatlandırılıyor.


Hilton Maslak Karidesli Tortellini ile son derece ilgi cekici bir tarif sunuyor.  Taze makarna karides ve Ricotta peynirinin uyumu unutulmaz...


BigChefs’in menüsünde yer alan makarnaların her biri lezzetli soslarla hazırlanıyor. Sicilya’yla özdeşleşen casarecce, menüde kuru domates, pesto, tavuk kremanın eşliğinde Pesto Rosso olarak sunuluyor. Klasik ve acılı makarna sevenlereyse Penne Arrabiata öneriliyor. Deniz Ürünleri Fettuccine kalamar, karides, somon ve istiridyeyi bir araya getirerek lezzet şöleni sunuyor. Mantar, tavuk ve parmesanla hazırlanan Fettuccine Alfredo, dengeli aromasıyla damakları şenlendirecek bir seçenek. Mini köftelerin eşlik ettiği Fırında Peynirli ve Köfteli Spaghetti lezzetli bir alternatif sunarken patlıcan ve taze mozzarella ile hazırlanan Penne Norma, makarnanın enfes tadını ortaya çıkarıyor. Lezzeti Karadeniz’den gelen Sinop Mantısı da BigChefs’in menüsünde, geleneksele uygun olarak yoğurt ve cevizle servis ediliyor.

 


Önceki ve Sonraki
Haberler