YAŞAM - YEME - İÇME

Güllaç nasıl yapılır?

Ramazan ayını güllaç yapmadan bitirmiyoruz. Güllaç, aslında yapımı en kolay tatlıların başında geliyor. Malzemeleri az ve basit, yapımı da çok kısa ve sade... Ceren Demirel püf noktalarıyla paylaştı.

profil
Ceren Demirel
10.05.2020
Güllaç nasıl yapılır?

Malzemeler:
•    1 paket güllaç (400 gr)
•    2buçuk litre süt
•    300 gr şeker
•    200 gr ceviz içi

Yapılışı:
•    Süt ve şekeri kaynatın, şeker iyice erisin.
•    Cevizleri rondoda ya da bıçakla ufalayın.
•    Süt birazcık ılınsın.
•    Güllaçların parlak tarafı üste gelecek şekilde kullanacağınız kaba göre bölün ve üzerine yaprağı ıslatacak kadar süt dökün.
•    Her kata yaprak güllaç + süt pay ettikten sonra ara kata bolca kırık ceviz serpin. Üst katlarında da aynı sırayı uygulayın.
•    Süsleme için de yine en üstüne ceviz serpiştirin.

Not: 1-Güllacınızı bir gün evvelden yaparsanız sütü daha güzel içine çeker ve lezzeti oturur.
        2- Sevenler gül suyu da damlatabilirler.

Önceki ve Sonraki
Haberler