YAŞAM - YEME - İÇME

Frambuazlı cheesecake cupcake

Yaz aylarının en nefis, iç ferahlatan, renkli tatlılarından birisi sizi bekliyor.

Frambuazlı cheesecake cupcake
Frambuazlı cheesecake cupcake
Hem de porsiyonluk muffin kağıtlarında pişen cupcake şekliyle pek nefis! En alttaki kıtır tabanın nefis kremsi cheesecake harcı ve frambuaz sos ile birleşmesinden doğan lezzet bir şahane!

Alt Tabanı için Malzemeler

-120 gr (3/4 su bardağı) eti burçak bisküvi (istediğiniz başka bir marka da kullanabilirsiniz)

-30 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (erimiş)

-20 gr (1 buçuk yemek kaşığı) toz şeker

Yapılışı

-Fırını 160 derecece ısıtmaya başlayın.

-Bir blenderda bisküvileri toz haline gelene kadar çekin. İçine toz şeker ve tereyağını ekleyin ve spatula ile birbirlerine yedirene kadar karıştırın.

-12'li muffin kalıbının içine cupcake kağıtları yerleştirin. Bisküvileri 1 er yemek kaşığı olacak şekilde içlerine bölüştürün ve bir çay kaşığıyla bastırarak güzelce düzleyin.

-Fırına verin ve 5 dakika pişirip çıkartın.

Cheesecake Harcı için Malzemeler

-450 gr (2 su bardağı) labne peyniri (oda sıcaklığında)

-150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker

-1 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa toz da kullanabilirsiniz)

-2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Yapılışı

-Labne peynirini orta boy bir kaseye koyun ve pürüzsüz olana kadar çırpın.

-İçine toz şeker ve vanilyayı da ekleyin ve karışana kadar çırpın.

-Birer birer yumurtaları koyun ve aralarda çırpın.

-Bir dondurma kaşığı ile bisküvi katmanının üzerine harctan bölüştürün.

Frambuaz Sos için Malzemeler

-90 gr (3/4 su bardağı) donmuş frambuaz (oda sıcaklığında çözülmüş)

-13 gr (1 yemek kaşığı) şeker

Yapılışı

-Çözülmüş frambuazları şekerle birlikte blenderda pürüzsüz olana kadar çekin ve ince telli süzgeçten geçirin. Posayı kullanmıyoruz.

-Tek kullanımlık bir pasta krema torbasına koyun, ucuna minik bi kesik atın ve cheesecakelerin ortalarına videodaki gibi noktalar akıttıktan sonra bir kürdanla ebruli desen verin.

-Hemen fırının orta rafına verin ve yaklaşık 22 dakika pişirin. (22 dakikanın yarısına geldiğinizde kalıbı 180 derece döndürmek suretiyle pişirmeye devam edin, böylece her tarafı eşit şekilde pişmiş olacak.)

-Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve servis etmeden önce en az 4 saat buzdolabında soğutun.


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog