YAŞAM - YEME - İÇME

Domatesli graten tarifi

Domates, fesleğen gibi lezzetleri ile Akdeniz esintileri taşıyan bu nefis domatesli graten, fırından çıktığı andaki kokusu, şık sunumu ve lezzeti ile sofradaki herkesin dikkatini çekecek bir tarif. Üstelik oldukça pratik...

profil
İdil Yazar
28.07.2019
Domatesli graten tarifi

Herkese merhaba! Yine, çok pratik ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayım. Birlikte, domatesli nefis graten yapacağız. Bu tarifi; dilerseniz beş çayında gelen misafirleriniz için mutfağa girip kolayca hazırlayabilir, dilerseniz akşam yemeklerinde hazırladığınız ana yemeğin yanında şık ve lezzetli bir yardımcı yemek olarak servis edebilir, dilerseniz de bir Pazar kahvaltısı için pratik bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz. Hazırsanız, nelere ihtiyacınız var bir bakalım ve ardından bu nefis domatesli graten tarifinin yapımına başlayalım… 


Malzemeler
•    80 gram tereyağı (eritilmiş)
•    100 gram un
•    100 gram parmesan peyniri
•    Yarım demet fesleğen 
•    200 gram çeri domates
•    4 adet yumurta
•    125 ml süt 
•    Tuz ve karabiber
•    Kırmızı biber


Nasıl hazırlanır?
•    İlk olarak yumurta, eritilmiş tereyağı ve sütü bir kasede birleştirin. 
•    Ardından tuz ve karabiberi de ilave edin ve malzemeleri güzelce çırpın. 
•    İnce kıyılmış fesleğenleri de ekledikten sonra, karışımı pişireceğiniz kaba alın. 
•    Çeri domatesleri ortadan ikiye doğrayın ve onları da üzerine dizin. 
•    Hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve 30 dakika pişmeye bırakın. 
•    Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edin. 

 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog