YAŞAM - YEME - İÇME

Çilek şuruplu pratik pankek

Çilek mevsimi geçmeden evinizin her yanını çilek kokusu sarsın; Pazar kahvaltınızı şenlendirsin, ağızlar tatlansın isterseniz bu tarif tam sizlik!

Çilek şuruplu pratik pankek
Çilek şuruplu pratik pankek
Bu ikili hayatımda tattığım en güzel birlikteliğin örneği olabilir. Misler gibi taze pişmiş ılık çilek şurubuyla birlikte süt kokan pofidik pankeklerin tadına doyamaz insan! Kahvaltının mutlulukla ilgisi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Tazecik çileklerle kendi ev yapımı şurubunuzu çok pratik bir şekilde yapıp yine herkesin pişirebileceği kolay mı kolay yumuşacık pankeklerle servis edebilirsiniz. Üstelik çilek şurubunu çok yönlü olarak da kullanabilirsiniz! İster cheesecake'lere pastalara dondurmalara sos, ister sulandırıp çilek suyu olarak da değerlendirebilirsiniz. Enfes bir lezzet. 

Pankek hamurunun kıvamı öyle güzel oluyor ki, pişerken şekli bozuk olmasının imkanı yok.  Ben dondurma kaşığı kullanıyorum, tava kızdıktan sonra bir kaşık tavaya döküyorum; pek düzgün yusyuvarlak çıkıyor ortaya. Üstelik tadı da sade haliyle bile nefis oluyor. Her şeyden önce fındık kreması ile birlikteliği gelirdi benim için; ta ki çilek şurubuyla tadana kadar. Bir de taze çilek dilimleri ile servis edildi mi; ortaya şaheser bir tabak çıkıyor.

Pişirin şurubu, koyun kavanoza, tüm yaz boyunca buzdolabında hazır beklesin. 


Önceki ve Sonraki
Haberler