YAŞAM - YEME - İÇME

Çilek soslu panna cotta tarifi

Enfes bir İtalyan lezzeti. Hafif, az şekerli, vanilyalı, müthiş kıvama sahip puding… Üzerine ise pratik bir çilekli sos pişirip dökünce tam bir bahar tatlısı oldu.

Çilek soslu panna cotta tarifi
Çilek soslu panna cotta tarifi
Çok hafif bir sütlü tatlı olan "panna cotta" İtalyanca "pişmiş krema" anlamına geliyor. Ocakta süt ve kremanın birlikte pişmesinden alıyor ismini de… Hafif lezzetinin yanı sıra fazlasıyla çeşitlendirilebilir olması da bu tatlının bu kadar popülerleşmesinin ve tercih edilmesinin esas sebebi. Aynı tarifle çok sayıda panna cotta çeşidi yaratabilirsiniz; lavantalı, karamelli, çikolatalı, kahveli ve daha fazlası..

Tarifin ana malzemesi olup içinde çok az miktarda yer alan toz jelatin ise olmazsa olmaz! Pudingin kıvamını katılaştıran yegane malzeme. Artık neredeyse tüm pastacılık malzemesi satılan mağazalarda kolaylıkla bulabilirsiniz veya internetten de sipariş edebilirsiniz. Üstüne basa basa demem o ki hafif jölemsi kıvamını jelatine borçlu olduğu için elemeniz veya yerine başka malzeme koymanız tarifi tamamen değiştirecektir.


Önceki ve Sonraki
Haberler