YAŞAM - SEYAHAT

2020'de görmeniz gereken yerler

National Geographic Dergisi "2020'de mutlaka görülmesi gereken yerler" listesini yayınladı. Göbeklitepe de listede yer alan rotalar arasında...

profil
BT Ekip
2.01.2020
2020'de görmeniz gereken yerler

Atlantik Okyanusu'nda bulunan Kanarya Adaları, ılıman iklimi ile her mevsim deniz turizmi için ideal rotalardan. İspanya'ya bağlı olan bölgeye seyahat etmek için Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor. 


Avustralya sınırlarında bulunan Tazmanya kendine has coğrafyası ile hayranlık verici... Yaklaşık yüzde 40'ı milli park olan eyalet, Güney Yarım Küre'de bulunduğu için yaz ayları Aralık-Şubat, kış ayları ise Haziran-Temmuz arasında yaşanıyor. 


Dünya'nın en eski tapınağı Göbeklitepe UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.  Şanlıurfa Havalimanı'na 36 kilometre mesafede bulunan Göbeklitepe'yi ziyaret ettiğiniz seyahat planına Halfeti'yi de ekleyebilirsiniz.  


Orta Amerika ülkesi olan Meksika için 'salsa gibi baharatlı, tekila gibi sarhoş edici ve Frida Kahlo gibi sürreal' deyimi kullanılıyor.  Mayalar'dan günümüze tarihi geçmişi, mutfağı ve coğrafyası ise ço etkileyici bir rota...


Orta Doğu ve Kuzey Afrika arasında köprü niteliğinde olan Mısır Arap Cumhuriyeti yalnızca piramitler nedeniyle ile bile mutlaka görülmesi gereken bir rota...


Birleşik Krallık'a bağlı dört ülkeden biri olan Galler 'kırmızı ejderha diyarı' olarak adlandırılıyor ve masalsı bir coğrafya sunuyor. 


Çekya'da bulunan Telc kenti UNESCO koruması altında... Barok mimarinin en önemli örneklerinden biri. 


Afrika'nın en büyük çöllerinden biri olan Kalahari göç mevsimini izlemek için ideal...


Çin'in doğal güzelliği ile tanınan Guizhou eyaleti Libo Karstı, Chishui Danxia Bölgesi, Shibing Karstı ve Fanjing Dağı ile UNESCO'nun Dünya Mirasları Listesi'nde. 


Mostar şehrini tam ortadan bölen Neretva Nehri’nin üzerindeki Mostar Köprüsü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor. 16. yüzyılda Osmanlı döneminde yapılan köprü, iç savaşta yıkıldıktan sonra yeniden yapıldı. 

Bonus: Bosna Hersek'te yapmanız gereken 10 şey


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog