YAŞAM - KEŞİF

Nişantaşı’nda bir parizyen: Kruvasan

Paris’te yediğim mis gibi kokan o lezzelti kruvasanlara, hatta daha bile lezzetlisine Nişantaşı’nda rastlayacağımı asla düşünmezdim…

Nişantaşı’nda bir parizyen: Kruvasan
İsmini fazla iddialı bulup, gidip kruvasanların tadına bakma kararı almamla burayı keşfettim.Tattığım lezzetler karşısında da kesinlikle isminin hakkını verdiğini anladım.

Turkuaz tonunun hakim olduğu dekorasyonunda her detay düşünülmüş. Sade ve ferah bir ortamın yanı sıra tepsilerde yeni çıkan kruvasanlar, sepette ekmeklerle samimi bir “boulangerie” fırın havası da yakalanmış. Bardaklar ve tabaklarda mekanın konseptine uygun, el yapımı ürünlerden seçilmiş.Kahve ve tatlıların özenli sunumu, yediklerinizin lezzetinden aldığınız keyfin yanına ekleniyor.

Şef Ufuk Ügümü, Cordon Bleu Madrid’i dereceyle bitirmiş ve dünyanın  en iyi ilk 10 restoranı listesinde olan Restaurante Arzak’ta 1 sene boyunca şeflik yapmış. Tecrübesi ve mutfağa olan hakimiyetiyle birbirinden lezzetli tatlar yaratan şef Ufuk Ügümü, güleryüzüyle müşterilerle birebir ilgileniyor.

Çeşitli ekmekler, tatlılar, mevsim meyvelerine göre değişiklik gösteren tart çeşitleri, kişler ve tabii buraya ismini veren kruvasan mevcut. Ev yapımı reçellerle servis edilen kruvasanlar kahvenin ayrılmaz ikisili olmaya aday diyebiliriz. Kruvasan ve kruvasanın çikolatalısı sayılan “pain au chocolat”nın dışında kişlerin ve tartların da tadına bakmadan çıkamadım.Benim tercihim orman meyveli ve lavanta aromalı çikolatalı tart oldu. Son derece hafif, lezzetli ve farklı bir tada sahip bir tatlıydı. Kabaklı kiş ise yediğim en lezzetli ve hafif kiş diyebileceğim kadar iddialıydı.

Parizyen bir gün geçirmek istiyorsanız, kahvenizin yanına ılık bir kruvasanve lezzetli tartlarıyla Kruvasan çok doğru bir adres.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog