YAŞAM - HABER

Mutlu insanların yaptığı 5 şey

Havaların ısınmasıyla duygu durumlarımız da tıpkı ani değişen sıcaklıklar gibi değişkenlik gösterebilir. Hayatın ani temposundan çoğu zaman anı yaşamayı, gün içinde gülümsemeyi, küçük şeylerde mutlu olmayı unutuyoruz. Hadi bugün gündelik telaşlarımızı bir kenara bırakalım ve ‘nasıl mutlu olunur?’ tekrar hatırlayalım. İşte ilham veren 5 öneri...

profil
BT Ekip
3.04.2016
Mutlu insanların yaptığı 5 şey

İş ve okul hayatının yoğunluğu bizlere hayattan zevk almayı çoğu zaman unutturuyor. İşten uzaklaşsak bile zihnimizde ‘yarın yapılacak ne vardı’ listesi dönüp duruyor. Daha mutlu bir yaşam diliyorsanız kendinize ayırdığınız zamanlarda ‘o andan’ başka bir şey düşünmemeye dikkat edin.

Mutlu insanların yaptığı 5 şey

Her haftaya başlarken önümüze hedefler koyup, planlar yapıyoruz. Ancak hafta içinde planımız biraz olsun bozulunca sinirleniyor ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bunun yerine haftalık programınızda esnek davranırsanız, hem kendinize zaman ayırırsınız hem de öfkelenmekten kaçınırsınız. Arkadaşınızla yapacağınız küçük bir sinema kaçamağı sizi programınızın gerisine düşürse de keyifli vakit geçirdiğiniz gerçeğini değiştiremez.

Mutlu insanların yaptığı 5 şey

Sakin olmak hem iş yükünüzü azaltır hem de daha az stressiz olmanızı sağlar. Bazı durumlar karşısında sakin kalmak kolaymış gibi gözükebilir, ancak bu zamanlar olgunluğunuzu, deneyiminizi ve bilginizi test etmek için bir sınav niteliği taşır.

Mutlu insanların yaptığı 5 şey

Uçaklarda ne derler: “Önce kendi oksijen maskenizi takın sonra yakınınızdakine yardım edin.” Eğer kendimize iyi davranmazsak, başkalarına karşı iyilik ve şefkat gösteremeyiz. Sakin bir yürüyüşe çıkın, güneşin tadını çıkarın, kitap okuyun, yeni bir makyaj deneyin, arkadaşınızla buluşun...

Mutlu insanların yaptığı 5 şey

Hiçbir planınızın olmasın ve pijamalarınızın içinde koltuğa yayılıp uzun zamandır izlemeyi planladığınız filmleri izleyin.  Bu şekilde zihninizi boşaltıp, haftanın stresini atabilirsiniz. Bu ‘hiç’lik duygusu tembellikle karıştırılmamalı. Zaten tüm hafta boyunca adete bir savaşçı gibi koşuşturuyorsanız, arada hiçbir şey yapmamak için zaman ayırın!

Mutlu insanların yaptığı 5 şey
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog