YAŞAM - HABER

Kraliyet ailesinden iklim krizi projelerine rekor ödül

Cambridge Dükü Prens William, iklim kriziyle mücadele için The Earthshot Prize adıyla yeni bir proje başlattıklarını ve rekor ödül dağıtılacağını duyurdu.

profil
BT Ekip
2.01.2020
Kraliyet ailesinden iklim krizi projelerine rekor ödül

2020 yılından itibaren her yıl kraliyet tarafından verilecek olan The Earthshot Prize adlı ödül kapsamında, çevre kirliliği ve küresel ısınma ile ilgili etkin çözümler sunan 5 kişiye veya gruba milyon sterlinlik yatırım yapılacak.

Kensington Sarayı, Earthshot Prize adlı projeyi  “2020’li yılları gezegenimizi onarmak için on yıllık eyleme dönüştürürken kim öncülük etmeye hazır?” tweetiyle duyurdu. Projeyi eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ile birlikte yürütecek olan Prens William, 10 yıl içerisinde önlem alınmazsa küresel ısınmanın geri döndürülemez zararlar vereceğine dikkat çekti. "Yeryüzü dönüşü olmayan bir noktada ve biz bariz bir seçimle karşı karşıyayız" diyen William "Ya olduğumuz gibi devam edeceğiz ve gezegenimize onarılmaz şekilde zarar vermeyi sürdüreceğiz ya da insan olarak eşsiz gücümüzü ve sürekli liderlik, yenilik ve problem çözme yeteneğimizi hatırlayacağız. İnsanlar harika şeyler başarabilir. Gelecek on yıl bize en büyük testlerimizden birini, Dünya’yı onarmak için on yıllık eylemi sunuyor" dedi. 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog