YAŞAM - HABER

Hayatınızda değişim yaratabilecek 5 bilgi

Her gün gelişen teknolojiyle hayatımıza farklı yenilikler giriyor. Peki teknolojiye ya da bu yeni dünyaya uyum sağlamak için biz ne yapmalıyız, kendimizi nasıl geliştirmeliyiz?'Bir yerden başlamak gerek' diyorsanız işte size yön gösterecek 5 bilgi...

profil
Mina Karanis
17.04.2016
Hayatınızda değişim yaratabilecek 5 bilgi

Bill Gates’in sahip olduğu en hayat kurtarıcı özelliklerinden biri hızlı okuma yeteneği; hayatın hızına yetişmek, gündeme hakim olabilmak için en işe yarar yetilerden birisi aslında. Nereden başlasam diyorsanız;  bu alanın öncülerinden İstanbul ve Ankara’da şubesi olan Dinamik Okuma’nın hızlı okuma kurslarına gidebilir veya Read Speeder’in ücretsiz kurslarından yararlanabilirsiniz. 

Hayatınızda değişim yaratabilecek 5 bilgi

Günümüzde insanların geniş çaplı bir excel bilgisi oluşmuş durumda, bu güzel bir başlangıç. Peki Excel’in daha içine, sınırsız dünyasına girmeye ne dersiniz. İş arayışı sırasında profesyonel bir excel bilgisi sizi ön plana çıkarabilir. Makro programların yazılımında bile excel kullanılıyor. YouTube’da excel konusuyla ilgili binlerce ücretsiz eğitim videosu bulunuyor buna ek olarak Excel Exposure sitesini öneririm.

Hayatınızda değişim yaratabilecek 5 bilgi

Düşüncelerinizi kendinize saklamak yerine dünyayla paylaşmak ister misiniz ? Sosyal medya sayesinde hızlı bir şekilde zevklerinizi, duygularınızı düşüncelerinizi insanlarla paylaşabilir hatta bunu iş alanına dönüştürebilirsiniz. Herkes kendine blog açabilir, tek ihtiyacınız olan Wordpress gibi bir sistem ve bu tamamen ücretsiz. Başlangıç seviyesindekilere tavsiye, yazılarınızdaki en önemli etken yazılarınızın içeriği.

Hayatınızda değişim yaratabilecek 5 bilgi

Dünyada tam 955 milyon insan Mandarin dilini konuşuyor, bunu  405 milyon rakamıyla İspanyolca takip ediyor. İngilizce ve Türkçeye ek olarak bir dil daha öğrenmek için zaman ayırmaya ne dersiniz. Bir arkadaş grubunuzla kafeye gidip çay kahve içmek yerine birkaç saatinizi ayırıp yeni bir dil öğrenmek hem kariyerinizde hem sosyal hayatınızda yararlı olacaktır. Bir dil bir insan, iki dil iki insan demiş atalarımız. Rype İspanyolca için en çok tercih edilen online sitelerden.

Hayatınızda değişim yaratabilecek 5 bilgi

Artık herkesin programlamayı öğrenmesi ve teknolojiye bir adım daha atmasıyla ilgili yazılar gözünüze çarpıyordur. Bir yerden başlayıp öğrenmeye ne dersiniz. Bu konuyla ilgili birçok kurs bulunmakta bunlara ek olark Coursera online platformda en güzel seçeneklerden. Coursera’nın internet sitesinde kendi alanında başarılı dünyaca ünlü birçok üniversitenin sadece programlama üzerine değil her konuda dersleri bulunuyor.

Hayatınızda değişim yaratabilecek 5 bilgi
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog