YAŞAM - HABER

Barbie Gülse Birsel’in bebeğini üretti

Barbie bebeğin 60. yıldönümünde 18 ülkeden 20 ‘rol model’ kadın seçilerek özel bir koleksiyon üretildi. Türkiye’den seçilen isim Gülse Birsel oldu.

profil
BT Ekip
7.03.2019
Barbie Gülse Birsel’in bebeğini üretti

Yakın geçmişe kadar gerçekten kopuk bir güzellik algısı yaratmakla eleştirilen Barbie, bu algıyı son dönemde oluşturduğu özel koleksiyonlar ile dönüştürüyor. İkonik bebek Barbie’nin üreticisi  Mattel şirketi son yıllarda meslekleri konu alan kariyer setleri ve dünyanın dört bir yanından ‘rol model’ kadınlara yer verdiği özel bebekler üretiyor. Firma Barbie bebeğin 60.  yıldönümünde 18 ülkeden 20 ‘rol model’ kadın seçti. Türkiye’den ise mizah yazarı, oyuncu ve yönetmen olan Gülse Birsel’e yer verdi.

Gülse Birsel'in de aralarında olduğu "More Role Models" mottolu Barbie koleksiyonunda, aktivist modeller Adwoa Aboah ve Yara Shahidi, tenis oyuncusu Naomi Osaka, cycling şampiyonu Kristina Vogel, jimnastik şampiyonu Dipa Karmakar, Nasa biliminsanı Eleni Antoniadou, yönetmen Lisa Azuelos, profesyonel sörfçü Maya Gabeira, şef Rosanna Marzieale, profesyonel kamyon şoförü Iwona Blecharczyk ve dağcı Karla Wheelock gibi ilham veren 18 farklı kadın bir arada yer alıyor.

Gülse Birsel haberi Twitter hesabından, "Cebren ve hileyle oyuncak firmasına nasıl okul kütüphaneleri yaptırıp bunu sosyal sorumluluk projesine çevirdim şu bu, hepsini öğreneceksiniz" metniyle duyurdu. 

Fotoğraflar: barbie.mattel.com


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog