YAŞAM - EV

2020 dekorasyon trendleri

Her yıl Paris’te Ocak ve Eylül aylarında düzenlenen Maison Objet bu yıl da yeni sezon trendleri ile ilgili bolca ipucu edinmemizi sağladı. Fuarda dekorasyon, tekstil ürünleri, mobilya, aksesuar gibi alanlarda yine göz dolduran örnekler sergilendi. Birçok tasarımcının, markanın ev sahipliği yaptığı fuarı yaklaşık 500.000 kişi ziyaret etti. Fuar’ın yanı sıra Paris Design Week kapsamında da şehirde tasarım ve sanat dolu ve ilham verici bir seyahat gerçekleştirdik. Yeni sezon trendleri hakkında bilgi almak, radarımıza giren marka ve tasarımcılarla tanışmak için yazımıza göz atın.

profil
Serra Özbay
25.09.2019
2020 dekorasyon trendleri

Fuarda göze çarpan başlıca renkler kesinlikle kırmızı ve kiremit tonlarıydı. İddialı kırmızı ve mor renkleri birlikte kullanmak kesinlikle iyi fikir! Bu iki rengi aksesuarlarda, tamamlayıcı tekstil ürünlerde kullanmayı deneyin. Şeffaf ve ışık geçiren malzemeler kullanılarak tasarlanmış mobilyalar fuarda göz dolduruyordu. Cam, ışık geçiren doğal taşlar, yansıması yüksek materyaller bu sezon ön planda olacak. Köşeli hatlar ise geri dönüyor. Keskin bitişler, kare formlar sektörün önde gelen markaların yeni sezon ürünleri arasında çoktan yerlerini aldı. 


Crizu fuarda en çok ilgi çeken markalardandı. Eski kitapları birer heykele çeviren proje yarattığı eserleri sabır ve özveri gerektiren iç huzuru ve uyumu temsil eden birer nesne olarak adlandırıyor. Crizu eski kitaplara ikinci bir hayat vadediyor. Tüm sayfalar tek tek özenle senkronize bir şekilde katlanıyor ve sonucunda eski ansiklopedi ve kitaplar sofistike birer sanat ve tasarım objesine dönüşüyor. Kitaplar zarar görmüyor, tekrar kullanılabiliyor.


Jaipur Rugs, Hintli esnafın yaratıcı potansiyelini ve iş gücünü dünyaya tanıtmak ve farkındalık yaratmak üzere Hindistan’da kuruldu. Hintli zanaatkarın birkaç dokuma tezgahı ile başlayan bu serüveni günümüzde 40.000’den fazla zanaatkardan oluşan bir ağa dönüştü. İpek ve yün ile, hem modern hem geleneksel desenler kullanılarak dokunan sanat eseri niteliğindeki halılar ve  göz dolduran stand tasarımı ile Jaipur Rugs fuarda dikkat çeken markalar arasındaydı. Şu sıralar sıkça markaların özellikle gelir seviyesi düşük bölgelerdeki zanaatkarlar ile işbirlikleri yaptığını görüyoruz. Tasarımcılar da bu güzel harekete dahil olduğunda ortaya şahane işler çıkıyor. Zanaat ve tasarım, güzel bir amaç için buluşması kulağa çok hoş geliyor değil mi? Örneklerini daha çok görmek umuduyla…


Amsterdam’da  kurulan Pols Potten, bir süredir takip ettiğim markalardan birisiydi. Fuarda markayla tanışmak ve ürünleri yakından görmek istedim. Geniş bir ürün gamına sahip markanın Amsterdam’da KNSM adasında eski bir depodan çevrilmiş bir imaj mağazaları olduğunu öğrendim. Bu eski depoda mobilya, aksesuar, mutfak ürünleri, aydınlatma elemanları gibi birçok ürün sergileniyor. Depoda yetenekli sanatçılar ve tasarımcılar için  de bir galeri düzenlemişler. Geniş satış ağı bulunan Hollandalı markanın ürünlerini dünyanın herhangi yerinde bir tasarım otelinde, evde veya bir vitrinde görmek mümkün. Marka “sizi normalliği unutmaya davet ediyoruz” mottosunun kesinlikle hakkını veriyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog