YAŞAM - EV

2017'nin dekorasyon trendleri

Dünyanın ileri gelen uzman dekoratörleri bu sene en çok karşımıza çıkacak son dekorasyon trendlerini açıkladılar. Eğer siz de evinizi yenilemek ve en son trendlerden beğendikleriniz ile dekorasyonunuzu güncellemek ve tasarım dünyasının trendlerini takip etmek istiyorsanız işte 2017'de çok seveceğiniz yepyeni dekorasyon fikirleri!

profil
BT Ekip
15.01.2017
2017'nin dekorasyon trendleri

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık ve 2017'yi karşıladık. 2017 senesinin herkes için mutluluk, huzur ve konfor getirmesini umut ederken bir yandan da tabii ki yeni yılın yeni dekorasyon trendlerine de bakmayı ihmal etmiyoruz. 

2017'de şu anda popüler olan açık renklerin ve beyaz tonlarının yerini toprak renkleri ve terakota malzemeler alacak gibi görünüyor. Terakota adı verilen pişmiş kil bazlı, kahverengimsi kızıl renkli, mat seramik malzemeler aslında 80'li yıllarda da oldukça modaydı. Ancak bu yıl 80'lerin aksine, daha doğal ve rustik bir şekilde karşımıza çıkacaklar. Saksı ve çömleklerden yüzey kaplamalarına kadar her şekilde kullanabileceğimiz bu malzemenin rustik yapısı ve mat renk tonları iç mekanlara karakteristik bir estetik ve sıcaklık katacak. 

Uluslararası dekorasyon ve mimari sitesi Homify.com.tr tarafından hazırlanmıştır.

2017'nin dekorasyon trendleri

Yatak başları kusursuz bir yatak odasının olmazsa olmazlarından biridir şüphesiz. Son yıllarda yatak başlarında daha sade ve modern stile sahip modeller hakimdi. Ancak elbette ki kapitone dikişli mobilyalar da hiçbir zaman asalet ve zarafetlerini kaybetmedikleri için asla demode olarak sınıflandırılamazlar. Bu sene piyasada olacak yatak başı modellerinde yeniden kapitone dikişli, klasik ve modernin iç içe geçtiği tasarımlar göreceğiz. 

2017'nin dekorasyon trendleri

Teknoloji çağının en yoğun dönemlerinden birinde yaşıyoruz ve evimiz dijital ve teknolojik cihazlarla dolu. Bütün gün iş yerimizde bilgisayar karşısındayız, eve gelip televizyonun başına oturuyoruz, mutfakta bize teknolojik küçük ev aletleri yardımcı oluyor ve tabii ki telefon ve tabletlerimizi asla yanımızdan ayırmıyoruz. Tüm bunlar şüphesiz hayatımızı müthiş bir şekilde kolaylaştıran şeyler. Ancak tüm bunların bizi zaman zaman bunalttığı ve yorduğunu da göz ardı etmememiz gerekiyor. İnsan olarak tabii ki sessizliği, doğallığı ve teknolojiden uzak sakin bir ortamın ihtiyacını duyuyoruz. Bu ihtiyaç son yıllarda iyice doruk noktasına ulaşmış olacak ki bu yıl dekoratörler evin bir bölümünün teknolojisiz ve “kafa dinleme” alanı olarak tasarlandığı dizaynların göz önünde olacağını söylüyor. Bu yeni trend aynı zamanda daha sağlıklı ve huzurlu bir hayat için şık bir tavsiye yerine de geçebilir. Yalnızca sakince kitap okuyabileceğiniz, şömine başında günün yorgunluğunu atabileceğiniz, sessizliğin ve huzurun tadını çıkarabileceğiniz ya da arkadaş ve ailenizle sadece sohbet edebileceğiniz alanlar oluşturarak pozitif enerjinizi yükseltebilirsiniz. 

2017'nin dekorasyon trendleri

Tropikal desenli mobilya ve aksesuarların her zaman kendilerine has bir çekicilikleri olduğu herkesin bildiği bir gerçek. Ancak bu yıl genel olarak dekorasyonlarda daha sıcak ve samimi bir atmosfer yaratma konsepti hakim olacağından, tropikal desenler de en gözde ve öne çıkan unsurlardan biri haline gelebilir. Üstelik bu trende uyum sağlamak için mobilyalarınızı değiştirmenize de gerek yok. Hele ki sade ve nötr renklere sahip bir oturma grubuna sahipseniz minder ve yastık kılıflarınızı tropikal desenlerle kaplayabilir, yatak örtüsü ve nevresimlerinizi bu tarz desenli olanlarla değiştirebilir ve kolaylıkla evinizi tropik sıcaklıkla doldurabilirsiniz. 

2017'nin dekorasyon trendleri

El yapımı kendin yap projeleri son yılların dekorasyon trendleri arasında en öne çıkan kavramlardan biri tabii ki. Hem ekonomik, hem benzersiz ve kendine has bir karakteri olan, hem de tamamen size ait olan bu tarz kendin yap ürünlerinin evinize sıcak ve eşsiz bir doku kattığını hepimiz biliyoruz. Bu yılın özellikle öne çıkacak el yapımı malzemesi ise örgü olacak. Örgü kılıflar, battaniyeler, minderler ve aklınıza gelebilecek her türlü yaratıcı aksesuar ile 2017'de evinize modern ve gelenekselin iç içe geçtiği sıcacık bir doku katabilirsiniz. 

2017'nin dekorasyon trendleri

Dediğimiz gibi bu yılın konsepti huzur ve sağlık diyebiliriz. Aromatik mumlar, samimi, sıcak ve romantik bir ortam yaratan kokulu ve renkli mumlar ve modern mumluklar bu yıl oturma odalarını süsleyecek olan aksesuarların başında geliyor. 

Uluslararası dekorasyon ve mimari sitesi Homify.com.tr tarafından hazırlanmıştır.

2017'nin dekorasyon trendleri

Vintage tarzlı bağımsız ayaklı küvetler geçtiğimiz yılın en göz alıcı banyo dekorasyon unsurlarından birini oluşturuyordu. Bu yıl da aynı şekilde revaçta olacağı tahmin edilen ayaklı küvetlerin önümüzdeki yıllarda modasının kolay kolay geçmeyeceğini de kolaylıkla söyleyebiliriz. 

2017'nin dekorasyon trendleri
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog