MODA - TRENDLER

2020 Yaz takı trendleri

Görünümü anında bambaşka bir havaya büründürebilen küpeler, kolyeler, bileklikler veya yüzükler en sevdiğimiz aksesuarlar arasında yer alıyor. Kişisel stilimize göre seçtiğimiz takılar bize özel olsa da ara sıra takı trendlerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.2020 İlkbahar/Yaz sezonunun öne çıkan takı-mücevher trendlerini derledik.

profil
BT Ekip
8.06.2020
2020 Yaz takı trendleri

Egzotik hayvanlardan, tropikal yapraklardan ve çiçeklerden ilham alan yeni Yaz Koleksiyonu, zahmetsiz bir kullanım sunan silüetlerden çok daha cesur tasarımlara uzanarak her tarza hitap ediyor. Farklı yüzükleri karıştırıp yakıştırın veya görkemli bir yaz tarzı için üst üste takılmış kolye görünümünü mükemmelleştirin.


2020 yaz koleksiyonunda klasik kalp ikonuyla zamansız zarafeti temsil ediyor.


Son zamanlarda birçok takı koleksiyonunda dikkat çeken detaylardan biri bütün takıların daha sade ve minimal olması. Büyük küpe ve büyük kolyelerin yerini artık çok daha sade ve ince modeller aldı. Siz de takı tercihinizi her zaman sade modellerden yana yapıyorsanız bu koleksiyona mutlaka göz atmalısınız.


Pandora Garden Koleksiyonu muhteşem bahçelerden ilham alıyor. Tomurcuklardan ve yeni açan çiçeklerden arılara, Pandora Garden olumlu enerjiyi yanınızda taşımanıza olanak sağlıyor. Pandora Me ile sevimli semboller sizin hakkınızdaki gizemleri ortaya çıkarmak için yeniden hayata geliyor. Markanın olmazsa olmazı charm koleksiyonu ise şık ve farklı görünümlerde kombinler oluşturmak için tasarlandı.


Otantik zanaatle günümüz dünyasının özel elementlerini harmanlayarak, birlikte kullanılamayan parçaları bir araya getiren marka, günümüz kadınlarını kendilerini özgürce ifade etmeye çağırıyor. Hem tek başlarına hem de sınırsız kombinle kullanılabilen özgün tasarımlarıyla, aslında hepimize sesleniyor.


İlhamını Osmanlı takı kültüründen ve mirasından alarak birbirinden ihtişamlı küpe, kolye ve keselerden oluşan bir koleksiyona imza atan Begüm Khan sofistike bir estetik anlayışını yansıtıyor. Koleksiyonda öne çıkan horoz, kalp, orkide, böcek ve ananas figürleri capcanlı ve pozitif bir enerjiyi zarif bir üslupla açığa çıkarıyor. 


Latince bir kelime olan Marla deniz yıldızı demek. Deniz, kendisi kadar Marla’nın kimliğine de yer vermekten yana çünkü burada bulunan her kadın, kendinden parçalar bulacak Marla’da. Marla düşen, düştüğü gibi kalkmasını da bilen, zaman zaman yalnız kalmaktan hoşlanan, buna rağmen kalabalıktan zevk alan, seyahat etmeye bayılan, gezen ve gerçekten ama gerçekten gören bir kadın. Daha fazla anlatıp heyecanınızı kaçırmaktansa marka sizi takılarını incelemeye davet ediyor.


Özellikle Victoria koleksiyonuyla isminden söz ettiren takı markası, modern hayata ve güncel tarza uygun koleksiyonlarıyla stil sahibi kadınlara ilham veriyor.


Madonna'dan Naomi Watts'a, Britney Spears'dan Anne Hathaway'e dünyaca ünlü isimlerin tercih ettiği mücevher markalarından biri olarak her kadına kendi ışığını yansıtmak, hayal ettiği geleceği yaratmak ve daima ileriye gitmek için ilham veriyor.


Geometrik şekiller 2020 yılında başlıca trendlerden...  Kolye, küpe ya da yüzük fark etmeksizin bu modelleri sıkça göreceğiz. Bunun yanı sıra sevilen hayvanların figürleri de takılara taşınacak. Başta baykuş olmak üzere fil, maymun, akrep vs. daha pek çok çeşitte seçenekler bulmak mümkün. Nazar boncuğu modası ise devam ediyor. Özkonak da bu trendleri göz önünde bulunduran markalardan biri...


Mücevherlerin değerli olması için elmastan yapılma zorunluluğu yok. Geçtiğimizin sezonun popüler deniz kabuklarını hatırlayın. Lüks aksesuar markalarının hemen hemen hepsinin koleksiyonlarında ortaya çıkan deniz canlıları, 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda da trend. Tasarımcılar mütevazı malzemeleri çok arzulanan parçalara dönüştürme konusunda bu yıl da iddialı.


Tasarımlarında doğa, farklı coğrafya ve iklimlerin yaşamımıza etkisini vurgulayan Good Things özgün stiliyle fark yaratıyor... Takı tercihlerinizde fark yaratmayı seviyorsanız bu koleksiyon tam size göre! Sürrealizmin etkisinde hayvan figürlü küpeler veya sembollü yüzükler… Tüm gözler takılarınızda olacak.


Artık büyük taşlı yüzükler daha fazla ilgi görecek. Kristal taşlardan esinlenilen seçenekler olabileceği gibi abartıdan uzak durmak isteyenler için de doğal taştan tasarımlar mevcut. Hangisi olursa olsun renkler ve taşların şekilleri ön plana çıkacak. Büyük ya da küçük seçimler ise tamamen zevke kalmış... 


Son zamanların trendi zincirler sıklıkla karşımıza çıkıyor. Özellikle kalın ve oversized... Kolyelerde, küpelerde, yüzüklerde ve bilekliklerde deneyebileceğiniz bu takıları kendi stilinizle eşleştirin. Gold ve Rose/Pembe altın tonlarında gördüğümüz kalın zincirler yılın en trend takıları arasında. Lüks ve şık bir tarz tercih ederseniz sıkı zincirli kolyelerinizi trikolarla kombinleyebilirsiniz. Hem gösterişli hem de uzun küpeler 2020 takı trendleri arasında yer alacak. Unutmayın özellikle topuz ve at kuyruğu saçlarda çok hoş duran uzun küpe detayları yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecektir. Klasik sallanan küpe modellerin yanı sıra taşlı ya da püsküllü küpeler de ön planda... Alternatifler için Fiyonk imzalı tasarımları da inceleyebilirsiniz. 


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog