İYİ HİSSET - BESLENME Yağ yaktıran somon tarifi Omega-3 kaynağı olan balık haftada en az iki kez tüketilmeli. Diyetisyen Berrin Yiğit sağlıklı ve lezzetli tariflerine 'Yağ Yaktıran Somon' ile devam ediyor.
profil
Berrin Yiğit
10.10.2019
Yağ yaktıran somon tarifi

Balık, dışarıdan almak zorunda olduğumuz Omega-3 kaynağı olarak haftada en az iki kez tüketilmelidir.  Aynı zamanda sindirilebilir formdaki en iyi protein kaynağıdır. Yağ içeriği ve dengesi ile büyüme çağındaki çocuklar, kilo vermek isteyen yetişkinler ve beyin sağlığını korumak isteyen yaşlılar gibi 7'den 70'e herkes için gereklidir.

YAĞ YAKTIRAN SOMON

  • 1 fileto dilimi somon
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 damla balzamik sirke
  • 1 baş sarımsak
  • Limon
  • Çekme karabiber
  • Roka
  • Küp küp doğranmış 1 bebek patates
  • İnce kıyım 1 dal yeşil soğan
  • Küp küp doğranmış 1 adet kırmızı kapya biber

 
Yapılışı: Biberiye, yağ, limon suyu ve balzamik sirkeyi karıştırıp somonun iki tarafına fırçayla sürün. Önceden ısınmış fırında ters yüz ederek altın sarısı renk alana kadar pişirin. Tepsiye yağlı kağıt ekleyin ve ince kıyım sebzeleri serpiştirin. Somonun yanında tepsiye 1 baş sarımsak ekleyip pişirin.

Önceki ve Sonraki
Haberler