İYİ HİSSET - BESLENME

Konsantrasyonu artıran 6 yiyecek

Eylül ayı ile birlikte çocukların tatil döneminden çıkıp, okul temposuna yeniden alışmaları beklenir. Ancak uzun soluklu bu tatil, okul sürecine adaptasyonu zorlaştırabilir. İyi haber şu ki, yaşadıkları dikkat dağınıklığını en aza indirip öğrenmelerini maksimum seviyeye çıkarmak mümkün! İşte tam bu noktada beyin performansını ve becerilerini artıracak besinleri sizlerle paylaşacağım.

profil
Berrin Yiğit
17.09.2019
Konsantrasyonu artıran 6 yiyecek

Yumurta B grubu vitaminleri, folat ve kolin gibi besin maddelerinden zengindir. Çocuğunuz düzenli olarak kahvaltıda yumurta tükettiğinde daha iyi bir hafıza ve ruh haline sahip olur. Tüm yararlarını göz önüne alarak günlük 1-2 yumurta tüketimi için çocuklarınızı teşvik edin. Yumurtayı haşlanmış, göz, omlet veya krep şeklinde yapabilirsiniz.


Yaban mersini; Yaban mersini vücudumuzu özellikle de beynimizi zararlı maddelerden koruyan antioksidan etkiye sahip flavanoidleri içerir. Flavanoidler hafızanın geliştirilmesine yardımcı olarak çocuklarımızda konsantrasyonu artırırlar. Hem renginden hem de şeklinden dolayı çocukların sevdiği bu meyveyi ara öğünlerine ve sağlıklı tatlılarının üzerine eklemeyi unutmayın. Diğer böğürtlengillerden frambuaz, ahududu ve karadut da aynı etkiyi gösterir.


Düzenli olarak tüketilen ceviz beyin performansını artırır ve hafızanın daha kuvvetli olmasını sağlar. Çocukların ceviz tüketimini arttırarak problem çözme becerilerini ve üretkenliklerini desteklersiniz. Kolay taşınır ve tüketilebilir olduğundan beslenme çantası için iyi bir besin grubudur. Ceviz sevmeyen çocuklar kavrulmamış ve suda bekletilmiş çiğ badem veya fındık da tercih edebilirler.


Beynimiz özellikle öğrenme ve hafıza için Omega 3’leri kullanır.  Bu yağ türü beyin hücreleri arasındaki iletişimi sağlayarak beyin gelişiminde rol oynar. Özellikle sürekli yeni şeyler öğrenen ve öğrendiklerini hafızalarına kodlayan çocuklarımızın somon gibi yağlı balıkları tüketmesi oldukça önemlidir. Hem kendiniz hem de çocuğunuz haftada 2 kez muhakkak balık tüketmeye özen gösterin çünkü Omega 3 vücut tarafından üretilemez, mutlaka dışarıdan alınmalıdır. Ayrıca keten tohumu, avokado, ceviz ve chia tohumu da Omega-3 yağ asidinin bitkisel kaynaklarıdır ve beslenmenizde yer verebilirsiniz.


İçeriğinde özellikle yüksek miktarda K vitamini olan ıspanak vitamin ve minerallerce zengindir. Bu yeşil kahramanı tüketmek beyin performansını canlandırır. Ayrıca bu besin beyni, vücutta oluşan zararlı maddelere karşı korur. Ispanağı yumurtaya, çorbalara, tostlara, tatlılara ve böreklere ekleyerek çocuklar için keyifli hale getirebilirsiniz.


Zerdeçalın aktif maddesi curcumin kan beyin bariyerini doğrudan geçerek beyin hücrelerine fayda sağlar. Hafızanın geliştirilmesinde rol oynar. Gelişme dönemlerinde olan çocuklarımız için en faydalı özelliği ise beyin hücrelerinin büyümesine yardımcı olur. Zerdeçalı çocukların sevmesi için diğer baharatlarla karıştırabilir, yemeklerine düzenli olarak ekleyebilirsiniz.Tüm bunlara ilaveten çocukların düzenli su içme ve egzersiz alışkanlığı edinmeleri konsantrasyonları için çok kıymetlidir. Unutmayın ki sağlıklı çocuklar aynı zamanda sağlıklı bir gelecek demektir. 


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog