İYİ HİSSET - BESLENME

Fit bayram tatlıları

Bu zamana kadar geçirdiğimiz tüm bayramlardan farklı, sevdiklerimizden uzakta ve evlerimizde olacağımız bir sürece girdik. Fizyolojik olarak Ramazan’da öğün sayısının azalması ve beslenme düzenindeki değişiklikler, psikolojik olarak ise bayramı yalnız geçireceğimiz hissi bizi tatlılara ve kötü olan tüm besinlere yönlendirebilir. Öncelikle evimizde yalnız olsak dahi, kalbimizde sevdiklerimizin olduğunu unutmamak gerekir. Beslenme konusunda ise bol şekerli, yağlı ve hazır tatlılara yönelmek yerine vücudumuza iyi gelen, onu besleyen alternatifleri düşünmek en doğrusudur. İşte size lezzetli ve fit ayramı tatlısı tariflerim...

profil
Berrin Yiğit
21.05.2020
Fit bayram tatlıları

1 porsiyonu için: 

  • ½ yaprak güllaç yufkası
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış ceviz veya fıstık

 

Yapılışı: Güllaç yufkalarını ıslayarak aralara çilek dizin ve üst üste yerleştirin. Afiyet olsun!


Malzemeler:

  •  1/3 kâse kıyılmış badem
  • 7 adet çekirdeksiz akşamdan suda beklemiş kuru hurma
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1/3 bardak Hindistan cevizi parçacıkları
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya 

 

Yapılışı: Önce havuçları rendeleyin ve bir kenara koyun. Daha sonra, bademleri hurmalar ile birlikte mutfak robotuna koyun ve yapışkan bir karışım oluşana kadar robottan geçirin. Buna rendelenmiş havuçları ekleyin; Hindistan cevizi parçacıkları, kakao ve vanilyayı da ekleyin ve parmaklarınızla yoğurun, böylece hepsi birbirine karışır. İstediğiniz boyuta göre yaklaşık 12-15 enerji topu oluşturun. Topları oluşturduktan sonra, biraz daha Hindistan cevizine batırıp yuvarlayın.
 


  • 1 litre light süt
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 15 adet kuru incir

 

Yapılışı: İncirleri küp küp doğrayıp ılık su içinde bekletin. Toz jelatini 2 yemek kaşığı soğuk su içinde yumuşatın. Daha sonra sütün içine süzülmüş incirleri ve nişastayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alır almaz jelatinli karışımı ekleyince iyice karıştırın. Servis kaplarına alıp soğumaya bırakın. Servis ederken üzerini kuru incirlerle süsleyin.


  • 1 litre laktozsuz süt 
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • ½ su bardağı keçiboynuzu tozu
  • Dövülmüş fıstık
  • Kadayıf 

 

Yapılışı: Kadayıfları elinizde ufalayıp fırına verin ve kıtır kıtır yapın. 1 litre light süt, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı nişasta, ½ su bardağı keçiboynuzu tozu ile pişirin. Dövülmüş fıstık ekleyin. Cam kaseye pudingi döküp üstüne kıtır tel kadayıfları dökün. Afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog