EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

2016'nın en iyi dizileri

IMDb kullanıcılarının en çok sevdiği ve popülerliği en yüksek olan 10 dizi açıklandı. Bakalım sizin de bu yıl keyifle izlediğiniz diziler listede yer alıyor mu?

profil
BT Ekip
23.12.2016
2016'nın en iyi dizileri

Marvel’in Netflix’te en popüler olan televizyon şovlarından ilki olan “Daredevil”, başarılı bir avukat olan Matt Murdock’un hayatını ele alıyor. Dizide çocukken geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybeden ama buna karşın diğer tüm duyularını geliştiren Murdock, gündüzleri suçla adalet yoluyla mücadele eden bir avukat, geceleri ise kötülerle kendi yöntemleriyle savaşan DareDevil’dir. 

2016'nın en iyi dizileri

Tarihsel drama türünde Kanada-İrlanda ortak yapımı olan Vikings, 2013 yılında ilk olarak ABD ve Kanada’da yayınlanmaya başlandığı günden beri en çok dikkat çeken diziler arasında. Viking Ragnor Lordbrok’un hayatının anlatıldığı dizinin şu an 4. sezonu yayınlanıyor. Dizi ile ilgi dikkat çekici notlardan birisi ise, dizide Ragnar’ı canlandıran Travis Fimmel, oğlunu canlandıran aktör Alexander Ludwig’den sadece 13 yaş büyük. 

2016'nın en iyi dizileri

“Orange Is the New Black”, Piper Chapman’ın kendi hapishane deneyimlerini anlattığı Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison kitabına dayanan bir dizi. Cezaevlerinde yaşananları kendi deneyimleriyle anlatan bu dizi eleştirmenlerce çok alkış alıyor. 4. sezonu biten dizi, Netflix’le daha şimdiden 7 sezonluk anlaşma sağlamış duruma.  Filmdeki başrol için başta Katie Holmes düşünülüyordu fakat oyuncunun programında gerekli ayarlamalar yapılamayınca Taylor Schilling başrolü kapmış oldu.

2016'nın en iyi dizileri

"Mr.Robot", Sam Esmail tarafından kaleme alınmış Amerikan psikolojik gerilim-dram türünde bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. 24 Haziran 2015 yılında yayın hayatına başlayan dizi, IMDb’de 10 üzerinden 8.7 puana sahip. 2017’de 3.sezonuyla ekranlara dönecek olan dizi daha şimdiden 2 Altın Küre ödülünün de sahibi.

2016'nın en iyi dizileri

"The Flash" aynı adlı DC Comics çizgi romanından uyarlanan bir dizi. 2014 yılında yayın hayatına başlayan dizinin 3.sezonu 2017’de kaldığı yerden devam edecek. Dizide, geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen’in hikayesi anlatılıyor. Barry, Central City polis merkezinde suçluların arkalarında bıraktıkları izleri toplayan bir adli tıp uzmanıdır fakat STAR Laboratuvarları'nda oluşan bir hata sonucu patlayan parçacık hızlandırıcının ardından kendine bir şimşek çarpar ve süpersonik bir hıza ulaşır. 

2016'nın en iyi dizileri

"American Horror Story", Amerikan korku-drama türünde bir televizyon dizisidir. Dizinin her sezonu farklı bir dizi karakter, mekân ve bir öyküye sahip olan bağımsız bir mini dizi olarak tasarlandı. Televizyon eleştirmenleri tarafından çok sevilen ve 2011’den beri yayınlanan dizinin 6.sezonu bitti ve yeni sezonun 2017’de geleceği duyuruldu.

2016'nın en iyi dizileri

2 Ekim 2016 tarihinde yayına giren dizi, Michael Crichton'un 1973’te yazıp yönettiği aynı adlı filmden uyarlamadır. Daha şimdiden SAG ve Altın Küre Ödülleri’nde birçok adaylığı bulunan dizide Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood gibi isimler başrolde oynuyor.

2016'nın en iyi dizileri

49 ödül ve 147 adaylığı olan "The Walking Dead", Frank Darabont tarafından geliştirilen bir Amerikan televizyon dizisidir. Hikâyesi, aynı adlı çizgi romanına dayanan dizinin başrolünde, geçirdiği bir kaza sonrası girdiği komadan beklenmedik biçimde uyanan ve tüm dünyaya zombilerin egemen olduğunu keşfeden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. 8. sezon onayı alan dizinin, şuan 7. sezonu yayınlanıyor. Ayrıca baş aktörlerin hepsine, kendi ölüm sahnelerini çekmeden önce son akşam yemeği düzenleniyormuş.

2016'nın en iyi dizileri

Duffer Kardeşler tarafından yaratılan Amerikan bilim kurgu dizisi olan "Stranger Things", kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuk ve onlara yardım eden, doğaüstü güçlere sahip bir kızın başından geçen olayları konu alıyor. Dizinin 2 oyuncusu daha şimdiden IMDb’nin en iyi çıkış yapan 10 oyuncu listesinde yer aldı. 

2016'nın en iyi dizileri

İlk bölümü 17 Nisan 2011 yılında yayınlanan dizi, IMDb’de 9.5 puanıyla her geçen gün popülerliğini arttırıyor. 2015 yılında kazandığı 12 Emmy Ödülü’yle 1999 yılı içinde en çok ödül kazanan bir diğer şov olan “The West Wing”i geride bırakmış oldu. Aynı zamanda dizi, IMDb’de kullanıcılardan 1 milyonun üzerinde oy alan tek yapım. 

2016'nın en iyi dizileri
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog