YAŞAM - YEME - İÇME Bir Meksika lezzeti: Fajita Quesadillas Meksika' ya kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Oldukça basit ve iştah kabartan bir lezzet şöleni sizleri bekliyor. 28 PAYLAŞIM
profil
Emrah Fandaklı
11.01.2017
Banner

Fajita Quesadillas (2 porsiyon için) Malzemeler:

-1 adet kırmızı dolmalık biber
-1 adet yeşil dolmalık biber
-1 adet sarı dolmalık biber
-1 adet kuru soğan
-300 gr dana eti (bonfile veya antrkot tercihen)
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı soya sosu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-4 adet 15 cm'lik tortilla ekmeği
-5 gr fajita baharatı
-100 gr rendelenmiş mozarella veya taze kaşar
-8 adet cheddar peyniri
-Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

-Etimizi julyen şeklinde kesiyoruz, sarımsak soya sosu ve zeytinyağı ile 30 dakika marine ediyoruz.
-Kuru soğanımızı julyen şeklinde kesiyoruz (piyazlık)
-Biberlerimizi julyen şeklinde kesiyoruz (piyazlık)
-Tavayı kızdırıyoruz, zeytinyağını ekleyip julyen kestiğimiz soğanı sotelemeye başlıyoruz, soğanı bir miktar pembeleştirdikten sonra biberlerimizi de soteliyoruz ve kenara alıyoruz.
-Tavamızı tekrardan mümkün olduğu kadar kızdırıyoruz (ta ki duman çıkana kadar)
-Etlerimizi parça parça tavaya ekleyerek yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, önceden sotelediğimiz sebzeleri de ekliyoruz güzelce karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve fajita baharatını ekleyip ocağı kapatıyoruz.
-Temiz bir tavada tortilla lavaşını ısıtıyoruz, üzerine sırası ile rendelenmiş mozzarella üzerine etli karışım üzerine cheddar ve tekrardan tortilla lavaşını koyarak ısıtıyoruz.
-Güzelce iki yüzünü de ısıttıktan sonra dörde bölerek servis ediyoruz.

Önceki ve Sonraki