YAŞAM - SEYAHAT Gaziantep'te 2 günlük lezzet turu Ülkemizin iki numaralı en iyi mutfağı olarak anılan (ki bence bir numara) Gaziantep’te 2 gün boyunca nerelere gittim, nereleri gezdim, neler yedim; ayrıntılı olarak anlattım. Yazının sonunda Antep’e uçak bileti alacağınızdan yüzde yüz eminim. Birinci mutfağı yazının sonunda açıklıyorum. 39 PAYLAŞIM
profil
Ahmet Faik Karanis
28.10.2016

Uçakla İstanbul’dan havalanıp 08:30 sularında Antep semalarına vardığımız sırada hava her ne kadar kapkaranlık olsa ve biz yağmur, fırtınadan ötürü korkunç bir iniş gerçekleştirsek de iner inmez atladık Havaş’a geldik şehir merkezine. Anteplilerin kahvaltıda içtikleri ve Beyran'ı Gaziantep’te en iyi 1975’ten beri hizmet veren Metanet Lokantası yapar dediler, biz de hiç düşünmeden oraya gittik. Peki nedir bu Beyran dedikleri mucize? 13-14 saat haşlanan kuzu etine, haşlanmış pirinç eklendikten sonra; iç yağı, pul biber ve sarımsakla sulu yemek haline getirilen Beyran, servis edilmeden önce tüplü ocakta harlı ateşte kaynatılıyor. Eskiden öğle saatlerinde tükenen ve servis edilmeyen Beyran, şimdi günün her saati mevcutmuş Metanet’te. Bu arada iki kişi yaptığımız Antep gezisinde daha fazla mekanı tadabilmek için, gittiğimiz yerlerde genelde tek porsiyon yemek yedik lakin başka türlü her yeri deneyimlemeniz imkansızdı. Size de aynı taktiği tavsiye edebilirim.

Önceki ve Sonraki