YAŞAM - EV

Masallardan ilham alan bir ev

Bu yazının konusunu oluşturan masal evi, kelimenin tam anlamıyla gerçek bir saray yavrusu. Aristokrasinin, sarayların ve şatoların anavatanı İngiltere'de bulunan bu yavru saray, devasa büyüklükteki bahçesi ve gösterişli mimarisiyle de saray görünümünü tamamlıyor. Dilerseniz bu muhteşem yapıya biraz daha yakından bakalım.

profil
BT Ekip
23.07.2017
Masallardan ilham alan bir ev

Bir saray için olmazsa olmaz parametrelerden biri de lokasyondur hiç şüphesiz. Şehir merkezinde birkaç apartmanın arasına ya da hiçbir bitki örtüsü olmayan boş bir tarlaya bir saray yapamazsınız. Belki saray gibi bir villa yapabilirsiniz ama sonuç olarak gerçek bir saray için tıpkı buradaki gibi harika bir doğa, sarayı çevreden yalıtacak güçlü bir bitki örtüsü gerekir. 

Uluslararası dekorasyon ve mimari sitesi homify.com.tr tarafından hazırlanmıştır.

Masallardan ilham alan bir ev

Gerçek bir sarayın bahçesinde uyduruk bir süs havuzu ya da henüz dikilmiş bodur ağaçlar olması zaten beklenemezdi. Ama doğrusu bu muhteşem bahçe bu boyutta küçük bir saray için biraz fazla görünüyor. Her köşesiyle göz kamaştıran ve sayısız bitki türüne ev sahipliği yapan bahçe, neredeyse yapının kendisinden daha fazla dikkat çekiyor. 

Masallardan ilham alan bir ev

Bu yavru sarayın bahçesi ve dış cephesinde yaşadığımız şoku atlatıp iç mekânlara geçtiğimizde bizi başka bir şaşkınlık daha bekliyor. Tam da saray havasına alışmışken son derece modern iç mekânlarla karşılaşıyoruz. Burası hiç şüphesiz lüks ve geniş bir evin içi olsa gerek ama bir sarayın böyle iç mekânları olduğuna inanmak hiç de kolay değil. 

Masallardan ilham alan bir ev

Şaka bir yana, evin iç mekânları her ne kadar son derece şık ve sıcak bir havaya sahip olsa da, dışarıdaki etkileyici saray görüntüsünün içeride devam ettiğini söylemek oldukça güç. İddialı ahşap işçilikleri hemen her odada dikkat çekiyor ancak yine de saray düzeyinde bir iddiadan söz etmek mümkün değil. Buna karşın bu yatak odasının konforuna diyecek yok ve herhangi bir eksiği bulunmuyor. Belki size bir saray gösterişi sunmayabilir ama rahat ve huzurlu bir uyku sunacağından hiç şüpheniz olmasın. 

Masallardan ilham alan bir ev

Taş işçiliğinin en nitelikli örnekleriyle inşa edilmiş olan ana binadan farklı olarak misafir evi bütünüyle ahşap kullanılarak yapılmış. Geniş bir avluya bakan bu sevimli misafir evi, aslında dört dörtlük bir evden hiçbir yönden eksik kalmıyor. Altındaki geniş garaj alanıyla aynı zamanda bir atölye olarak da işlevlenen misafir evi, tam da bu tip bir ek binadan bekleneceği üzere birden fazla işlevi aynı anda yerine getirmeyi başarıyor.

Masallardan ilham alan bir ev

Sarayın kendisinde dahi iç mekânlar çok iddialı olmadığından, misafir evindeki iç mekânlardan fazla bir beklentimiz yoktu. Nitekim oldukça sıradan, ortalama bir oturma odası bizi karşılıyor. Bununla birlikte bir misafir evinden beklenebilecek bütün ihtiyaçlara rahatlıkla yanıt verdiğini söylemek de yanlış olmaz. 

Masallardan ilham alan bir ev

Ahşap misafir evinde bulunan bu yatak odası, bir yatak odasından bütün beklentileri fazlasıyla karşılayabilecek nitelikte olmasına karşın lüks bir saraya misafir olacak bir konuğun beklentilerine yanıt verebileceğinden emin olamadık. Ana binadaki yatak odasından pek bir eksiği bulunmasa da, herhangi bir lüks donanıma sahip olmadığı gibi tarzıyla da oldukça vasat kaldığını söylemek abartı olmaz. 

Masallardan ilham alan bir ev
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog