YAŞAM - EV

Küçük mekanları daha geniş göstermenin yolları

Geniş, ferah, aydınlık bir evde yaşamayı kim istemez ki... Fakat o hayal ettiğimiz kocaman pencereleri olan evi, şehir hayatına uyarlamak pek kolay gözükmüyor. Yatak odanız hayal ettiğinizden daha mı küçük? Salonunuzun şekli ince uzun, dikdörtgen planlı mı? Tavan yüksekliği olması gerekenin altında ve evinizin basık olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tüm bu sorunların pratik çözümlerini öğrenmek için yazımıza göz atmanız yeterli.

profil
Serra Özbay
26.04.2017
Küçük mekanları daha geniş göstermenin yolları

Ayna kullanımının ferahlık etkisi yarattığını ve mekanı daha geniş gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Peki duvara asılan aynalar yerine boy aynalarının mekanı çok daha geniş gösterdiğini biliyor muydunuz? Boy aynalarını duvara yukarıya doğru hafif eğimli olarak yaslamayı deneyin. Sonuç sizi de şaşırtacak. 

Küçük mekanları daha geniş göstermenin yolları

Eğer evinizde tavan yüksekliği standardın altındaysa çizgili duvar kağıdını boyuna uygulamayı deneyebilirsiniz. Fakat eğer mekanın ince ve uzun bir planı varsa ve tavan ideal yükseklikte ise çizgili duvar kağıdını yatay uygulayarak duvarın daha geniş algılanmasını sağlayabilirsiniz. 

Küçük mekanları daha geniş göstermenin yolları

Tavanın daha yüksek algılanmasını sağlamanın diğer bir yolu ise tavanı parlak bir yüzey haline getirmek. Bunun için yağlı boya kullanabilirsiniz. Tavana uyguladığınız parlak boyanın yarattığı yansıma mekanı çok daha ferah ve aydınlık gösterecektir. Küçük bir hatırlatma; tavana yağlı boya uygulamak için, tavanın çok düzgün olduğundan emin olmalıyız. Aksi takdirde parlak boya tavandaki tüm kusurları ortaya çıkaracaktır.

Küçük mekanları daha geniş göstermenin yolları

Mekanı daha aydınlık ve geniş göstermek için açık renkler kullanmamız gerektiğini zaten biliyorsunuz fakat beyaz mobilyalar beyaz duvarlardan oluşan sıkıcı bir mekanda da yaşamak istemiyor olabilirsiniz. Bu tip durumlarda mekanın genelinde açık griler ve beyazlar kullanıp, turkuaz, limon sarısı gibi parlak ama yumuşak renkte az miktarda aksesuar kullanmalısınız. Renkte çeşitlilik oluşturamıyorsanız; doku ve malzemelerde farklılık yaratmayı deneyin. Örneğin; açık renk mobilyalarınız ile birlikte, beyaz tonlarda mermer, cam ve ayna kullanmayı deneyin. 

Küçük mekanları daha geniş göstermenin yolları
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog