YAŞAM - KEŞİF

İstanbul'da Danimarka lezzetleri

Yazarımız Duygu Özdemir ile Bomonti, Kurtuluş bölgesinde keşif turumuz devam ediyor. Bu haftaki durağımız Danimarka'ya özel lezzetleriyle Oplevelse oldu.

İstanbul'da Danimarka lezzetleri
Kurtuluş’un en yenilerinden olan Oplevelse’nin ismi Danimarkaca “deneyim” anlamından geliyor. Uzun yıllar orada yaşayan sahibi, Danimarka’nın lezzetlerini, konseptini ve malzemelerini de beraberinde getirerek burayı açıyor.

Tasarım oyuncaklardan özel malzemelere farklı alanlarda bir sürü ürün mevcut burada. Dışarıda rahatça oturabileceğiniz geniş bir alan bulunurken, içerde alt ve üst kat birbirinden çok farklı konseptlere sahip. 

Alt katta samimi oturma grubu ve masasıyla ev ortamında hissederken, üst kat uzun masası, deri koltukları ve tabloları ve sakin ortamıyla saatlerce çalışıp, kitap okuyabileceğiniz bir konseptte.

Dekorasyondan sonra mutfakta da Danimarka tatlarına sahip çıkılmış. Lezzetli kahvelerin yanında eğer tarçın seviyorsanız mutlaka buranın spesiyal tatlılarından olan Danish Kanelsnegle’yi tatmanızı öneririm.  Kahvaltı konusunda da farklı seçeneklerin mevcut olduğu Oplevelse’de Danish kahvaltı denenmesi gerekenlerden. Danimarka’nın ünlü lezzetlerinden olan smorrebeadler açık sandviç sevenleri bekliyor!

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog