YAŞAM - TEKNOLOJİ

Instagram'dan kronolojik sıralama iddialarına yanıt

Instagram, son birkaç gündür sosyal medyada dolaşan ‘kronolojik görünüm gelir geliyor’ haberlerini resmi blog sitesinden cevapladı.

profil
BT Ekip
15.03.2018
Instagram'dan kronolojik sıralama iddialarına yanıt

Instagram kullanıcısı fotoğrafçı Jack Harding’in ana sayfa akışından paylaştığı bir video, platformun kronolojik sıralamaya geri döneceğine dair söylentileri başlattı.

Instagram ise resmi blog sitesinden yaptığı açıklamada bu iddiaları çürüttü. Kronolojik algoritmaya geri dönmeyeceğini açıklayan Instagram, kullanıcıların paylaşımların yüzde 70’ini kaçırdığını bu nedenle onlar için en önemli içerikleri ön planda tutmaya çalıştıklarını belirtti.

“Deneyiminizi geliştirmek için en çok ilgilendiğiniz içerikleri size göstereceğiz” yazan Instagram açıklamasına şöyle devam etti: “En sevdiğiniz şarkıcı bir gece önceki konserinden paylaştığı bir video, sabah kalktığınızda ne kadar hesap takip ederseniz edin, yaşadığınız zaman dilimine bakılmaksızın sizi mutlaka akışınızda bekliyor olacak.”

Instagram’da paylaşımlar nasıl öne çıkıyor?

Instagram tüm paylaşımların anasayfada olacağını ancak farklı bir sırayla yer alacağının altını çiziyor.

Peki paylaşımlar nasıl öne çıkıyor?

Instagram’ın akışınızı düzenleyen algoritması, paylaşımların sizle etkileşimi, aldığı beğeni, yorumlar ve zamana göre belirliyor. Örneğin uzun bir süre Instagram’ı açmadıysanız ilk birkaç paylaşımı kronolojik sırayla görmeniz mümkün oluyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog