YAŞAM - EV

Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?

Yeni bir eve taşınacaksınız, evleneceksiniz veya evinizde köklü bir değişimin zamanı geldiğini düşünüyorsunuz. Bir kaç mağaza gezdiniz, beğendiğiniz birbirinden farklı tarzda mobilyalar var. Peki nereden başlamalısınız? Beğendiğiniz parçalar bir araya geldiğinde iyi duracak mı? Renkler birbirine uyacak mı? İşte birçoğumuzun kafasını kurcalayan soruların cevabı tam da yazıda saklı!

profil
Serra Özbay
18.05.2017
Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?

Evinizi dekore etmek kadar keyifli bir süreç olabilir mi? "Evet ama hiç bir şeye karar veremiyorum, emin olamıyorum." dediğinizi duyar gibiyim. Peki bu süreci kabus haline getirmeden nasıl tamamlayabiliriz? İlk adım bolca araştırma yapmak. Hayalinizdeki evin genel tarzını belirlemek için bolca dergi karıştırıp, araştırma yaparak başlayın. Topladığınız fotoğraflar, görselleri bir dosya haline getirin. 

Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?

Sıra geldi daha teknik bir kısma. Alışveriş öncesi, özellikle mobilyaların ebatlarının evinize sığıp sığmayacağını kontrol etmek için ölçü almak çok önemli. Kabaca mekanların planını bir kağıda not edin. Alacağınız parçaları da listelemeyi unutmayın. Her bir parça için olması gereken ölçüleri daha alışverişe başlamadan mekanda kontrol ederek not edin. Örneğin "3'lü kanepe 200-220 cm aralığında olmalı", "yemek masası 200 cm olmalı" gibi. Ayrıca ziyaret etmeyi planladığınız mağazaları not alın ve kendinize bir rota belirleyin.

Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?

İşte geldik en keyifli bölüme! Güzel bir kahvaltı yapın, en rahat spor ayakkabılarınızı giyin. Eğer fikirlerine güvendiğiniz bir arkadaşınız varsa size eşlik etmesini rica edin ve önceden hazırladığınız rota ile mağazaları gezmeye başlayın. Beğendiğiniz her parçanın fotoğrafını çekin, fiyatlarını not edin. Unutmayın bugün alışverişi tamamlamak zorunda değilsiniz. Bugün sadece keşif günü. Belirlediğiniz rotayı tamamlamanız yeterli. Bir günde tüm seçimleri yapmak mı? Tabii ki kimse sizden bunu beklemiyor. 

Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?

Topladığınız tüm verileri masaya yatırma vakti. Bunu tek başınıza veya yine fikrine güvendiğiniz birisi ile yapabilirsiniz. Önceden yaptığınız araştırmaları da göz önünde bulundurarak bugünkü keşif gezinizde en sevdiğiniz bir veya birkaç parçayı seçin. Tabii ki planlanan ölçülere sadık kalarak. İşte çıkış noktası tam da "o" seçtikleriz. En zor kısım bitti bile. Şimdi en sevdiğiniz parçalar ile en iyi kombinasyonları yapma vakti.

Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?

Önceden karar verdiğiniz parçaları satın alarak başlayın. Satın aldığınız parçalardan mümkünse, kumaş veya cila numunesi isteyin. Böylece diğer alışverişlerinizde, diğer parçalarla renkleri bir arada görme imkanınız olacak. Satın aldığınız parçaları kombinlerken dikkat etmeniz gereken öncelikli konu tarzlarının birbirinden çok uzak olmaması. İkinci konu ise renk ve dokuların uyum içinde olması. 

Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?

Mobilya alışverişini tamamladıktan sonra; halı, perde ve aydınlatma alışverişi ile devam edin. Halı konusunda birden fazla halı seçip mekanda deneyerek karar verin. Perde de ise seçtiğiniz döşemelik kumaşların numunelerini yanınızda götürerek renklere bir arada bakmak çok daha iyi olacaktır. Son kısım ise aksesuar alışverişi. Aksesuar alışverişi için yeni bir rota belirleyin. Almayı planladığınız aksesuarlar için de bir liste yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.  Mağazaları tek tek gezip, aksesuarları toplayın. İşte bitti bile. Karar almaktan korkmayın, hazırlığınızı iyi yapın. Yeni evinizde huzurla yaşamanız dileğiyle...

Evimi dekore etmeye nereden başlamalıyım?
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog