YAŞAM - EV

10 modern dekorasyon önerisi

Homify yeni yazısında modern, canlı ve yenilikçi dekorasyonlardan hoşlanan okurlarımıza birbirinden harika 10 dekorasyon fikri sunuyor.

profil
BT Ekip
8.10.2017
10 modern dekorasyon önerisi
Dekorasyon yalnızca yaşam alanlarınıza mobilya seçmek ve beğendiğiniz bibloları, vazoları ve aksesuarları yerleştirmekten ibaret değildir. Eğer evinizde kusursuz ve çağı yakalayan bir dekorasyon istiyorsanız renk şeması seçiminden mobilya tasarımlarına, avizelerden katmanlı ışıklandırma sistemlerine, desenlerden dokulara kadar hesaba katılması gereken pek çok etmen olduğunu hatırlamakta fayda var.

Öte yandan, her ev zaman zaman yenilik ister; bunun için yaşam alanlarınızın dekorasyonunu baştan aşağı değiştirmenize gerek yok tabii. Ama yine, yapacağınız değişimlerin bibloların yenileriyle değiştirilmesinden daha etkili bir estetik ferahlık ve daha çağdaş bir atmosfer getirmesini istiyorsanız o halde profesyonel dekoratörlerin de sık sık başvurduğu modern dekorasyon ipuçlarından ilham alabilirsiniz. İ

Geometrik desenlerin son yıllarda ne kadar trend olduğunu hepimiz biliyoruz. Çağdaş dekorasyonların en önemli özelliklerinin başında da iyi hissettiren bir atmosfere sahip olmaları geliyor. Gündelik yaşamımızda bizi iyi hissettiren doğal unsurların başında da güneş geldiğine göre, güneşten ilham alan renk dokunuşları ile pozitif enerjinin yüksek olduğu yaşam alanları oluşturmak mümkün! 

Uluslararası dekorasyon ve mimari sitesi homify.com.tr tarafından hazırlanmıştır.

10 modern dekorasyon önerisi

Yani seçmecilik... Yani farklı sanatsal/dekoratif akımların bir araya getirilerek harmanlanması... Eklektik dekorasyonlar bugünün en öne çıkan yaşam alanlarını oluşturuyorlar. Tüm toplumların ve kültürlerin iç içe geçtiği, yaşamın her alanının birbiriyle kesiştiği günümüzü en iyi özetleyen akım olması da bunun en önemli sebeplerinden biri tabii. Rustik duvar kaplamalarıyla modern sanat eserlerini, oryantal desenli döşemelerle klasik tasarımlı mobilyaları bir araya getirerek siz de evinizde eklektik ve çarpıcı bir doku oluşturabilirsiniz. 

10 modern dekorasyon önerisi

Ezber bozan aksesuarlar, sanat eserleri ya da kişisel eşyalar çağdaş dekorasyonların vazgeçilmez esaslarından biri. Bu tarz parçalar evinize kişisellik ve kendine has bir karakter katar ve sizi ve hayat tarzınızı daha iyi ifade eder. 

10 modern dekorasyon önerisi

Özellikle tuğla gibi doğal ve endüstriyel doku veren duvarlara sahip olan odalarda kullanılan sokak lambalarını andıran, borularla uzatılan endüstriyel tasarımlı ışıklandırmalar mükemmel bir estetik sağlıyor. 

10 modern dekorasyon önerisi

Doğaya olan duyarlılık her geçen gün artarken tüketim çılgınlığımız konusunda da yavaş yavaş bilinçleniyor ve nihayet frene basıyoruz. Bu sayede de farklı ve yeni dekoratif fikirler ortaya çıkıyor tabii. Bunlardan biri de ileri dönüşüm mobilyaları! Geri dönüşümden ilham alan bu akım, eski malzeme, mobilya ve aksesuarları atmak yerine yenileyerek farklı fonksiyonlarda kullanılmasını sağlıyor. Örneğin eski borulardan bir havluluk, ya da eski valizlerden bir sehpa, veya eski dikiş makinesi masanızdan bir dresuar yapabilirsiniz! Tamamen sizin hayal gücünüze ve el becerinize kalmış! 

10 modern dekorasyon önerisi

Eskiden avlanılan hayvanların başları duvarları süslermiş, ya da vahşi kuşlar öldürülerek doldurulup birer dekorasyon malzemesine dönüşürmüş. Çok eskiye gitmemize gerek yok; hayvan postlarını bugün hâlâ halı olarak kullananların sayısı azalsa da, yok değil! Neyse ki bugün zevk ya da estetik için hayvan öldürmenin ne kadar yanlış olduğu konusunda çoğunluk olarak hemfikir olabiliyoruz. Evimizi dizayn ederken de doğadan ilham almanın elbette kötü bir tarafı yok, doğadan ilham almamız için de illa ki yerlere hayvan cesetleri sermemize, duvarlarımıza bir zamanlar canlı bir hayvanın kafasını asmamıza da gerek yok. Artık hayvan postu gibi görünen yapay dokumalar ve birbirinden güzel el işçilikleriyle farklı tasarımlarda duvarlarınızı süsleyebilecek hayvan kafası heykelleri moda! 

10 modern dekorasyon önerisi

He zaman zamansız bir estetiğe sahip olan ve modası asla geçmeyecek olduğuna emin olduğumuz bir dekorasyon unsuru varsa o da elbette canlı çiçek ve bitkilerdir. 

10 modern dekorasyon önerisi

Bir oturma odasının tüm dokusunu ve hikâyesini kırlentlerini değiştirerek dönüştürebileceğinizi biliyor musunuz? Oturma grubunuza sizi anlatan, zevkinizin sembolü olan, orijinal ve sıra dışı desenlere sahip kırlentler ekleyin. Farkı siz de göreceksiniz! 

10 modern dekorasyon önerisi

Çağımızın en önemli özelliği telaşlı, stresli ve teknolojik olması. İşte bu yüzden her evde mutlaka kendinizi yalnızca uzanıp pencereden manzarayı izleyebileceğiniz ya da kitap okuyabileceğiniz, sessizliği dinleyebileceğiniz teknolojiden uzak bir dinlenme alanınız olmalı. 

10 modern dekorasyon önerisi

Vintage tarzı, eski reklam ve afişleri andıran kabartmalı duvar panoları da evinize modern ve karakteristik bir doku katmanın harika yollarından biri! 

10 modern dekorasyon önerisi
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog