MODA - TASARIMCILAR

Kopya mı? Esinlenme mi? Gucci'de tasarım intihali

Alessandro Michele’nin kreatif direktörlüğünde yükselişe geçen Gucci bu kez Cruise koleksiyonundaki bazı tasarımların bir başka tasarımcıdan kopyalandığı iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

profil
BT Ekip
22.06.2017
Kopya mı? Esinlenme mi? Gucci'de tasarım intihali

Yeni Zelandalı tasarımcı, Gucci’nin son olarak Cruise şovunda birçok manken üzerinde gördüğümüz ‘Guccify yourself’ yazılı tişörtündeki logonun kendisi tarafından 2014 yılında tasarlandığını belirtti.

Stuart Smythe tişörtteki yılan desenini 2014 yılında CLVL Apparel Co. markası için tasarladığını açıkladı. Defilede görülen kaplan figürlü çantanın deseninin ise 2015’te Milan Chagoury tarafından Stay Bold markası için tasarladığı öğrenildi.

Gucci’den bir sözcünün WWD sitesine yaptığı açıklamada “Guccification ve Guccify temalarında sokak stilinden ilham alıyoruz. Son 2 yılda Gucci birçok yaratıcı katılımcıyla kendini yeniden tanımlıyor. Bu tasarımları yapanlarla da iletişim halindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Gucci henüz 3 hafta önce yine Cruise koleksiyonunda yer alan bir ceketin ikonik tasarımcı Dapper Dan’in tasarımından kopyaladığı iddialarıyla sarsılmıştı. Kreatif direktör Michele bu iddialara “Esinlendim, Dapper’a bir saygı duruşuydu” sözleriyle cevap vermişti.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog