EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplam yedi film vizyona giriyor. Korku-gerilimden, komediye geniş bir seçkinin yer aldığı film seçeneklerini Terim Arıcan sizler için derledi. Sizin bu hafta merakla beklediğiniz film hangisi?

profil
Terim Arıcan
18.03.2016
Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Orijinal Adı: El cadaver de AnnaFritz
Yapım: İspanya - 2015
Tür: Gerilim, Dram
Süre: 76 Dakika
Yönetmen: HèctorHernándezVicens
Oyuncular: AlbaRibas, CristianValencia, AlbertCarbó, BernatSaumell, BelénFabra

İspanyol sinemasının şaşırtıcı son örneklerinden Ölüm ve Ötesi ilgi çekici senaryosu ve düşmeyen gerilimi ile öne çıkıyor. Film,dünyaca ünlü aktrist AnnaFritz’in beklenmedik ölümü ile başlar. Ölü bedeninin getirildiği hastane morgunda çalışan hasta bakıcı, Anna’nın fotolarını çekerek arkadaşları ile paylaşır. Ancak hastaneye gelen arkadaşları, başlarına gelecek korku dolu maceradan habersizlerdir.

Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Yapımı: Türkiye - 2016
Tür: Komedi
Yönetmen: Murat Şenöy
Oyuncular: Mustafa Üstündağ, Şükran Ovalı, GüvenKıraç, Beyti Engin, Erdal Tosun

Bu hafta vizyona giren Türk filmlerinden biri olan Şeytan Tüyü, sinemamızda son dönem yükselen trend olan komedi filmi türünde bir yapım. Başrolünde Mustafa Üstündağ’ı izlediğimiz film, yaptığı kötü işleri bırakıp yeni bir hayat kurmak isteyen Metin’in başına gelen trajik ve bir o kadar da komik olayları konu alıyor.

Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Yapımı: ABD - 2016
Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera
Süre: 95 Dakika
Yönetmen: Jennifer Yuh,  AlessandroCarloni
Seslendirenler: Okan Yalabık, Tarkan Koç, Köksal Engür, Deniz Uğur, Erdem Çalışkan

Yılın merakla beklenilen animasyonu Kung Fu Panda 3, bu hafta benim favorim. Serinin üçüncü filminde de komedi ve macera tam gaz devam ediyor. Po artık bir kung fu ustasıdır ve hocalık yapmaya başlar. Bu sırada gerçek babası ile tanışır ve kötü adam Kai’yi durdurmanın yolu panda köyüne kung fu öğretmekten geçmektedir. Kahramanımız Po’yu Okan Yalabık seslendirirken, usta Shifu’ya deneyimli oyuncu Köksal Engür ses veriyor.

Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Orijinal Adı: Triple Nine
Yapımı: ABD - 2016
Tür: Dram, Suç
Süre:115 Dakika
Yönetmen: John Hillcoat
Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Casey Affleck, Anthony Mackie, Aaron Paul, Kate Winslet

Başrollerinde 12 Yıllık Esaret filminden hatırladığımız Chiwetel Ejiofor, Breaking Bad dizisiniz yıldızı Aaron Paul ve Oscarlı Kate Winslet’ı izlediğimiz filmin adı bir polis memuru öldürüldüğünde verilen 999 alarmından geliyor. Haftanın aksiyon dolu, kaliteli yapımlarından biri.

Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Orijinal Adı: MissYouAlready
Yapımı: İngiltere - 2015
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 112 Dakika
Yönetmen: CatherineHardwicke
Oyuncular: Drew Barrymore, Dominic Cooper, Toni Collette, Paddy Considine, Jacqueline Bisset

Birbirine kardeş kadar yakın iki arkadaşın ilişkisi aldıkları haberler ile sarsılır. Biri kanser olduğunu öğrenirken, diğeri ise hamile kaldığı haberini almıştır. Artık önemli olan böyle bir zamanda bile birbirlerinin yanında olup olamayacaklarıdır. İki yakın arkadaş rolllerinde Drew Barrymore ve Toni Collette’yi izliyoruz.

Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Orijinal Adı: A Perfect Day
Yapımı: İspanya - 2015
Tür: Dram
Süre:106 Dakika
Yönetmen: FernandoLeón De Aranoa
Oyuncular: Tim Robbins, Benicio Del Toro, Olga Kurylenko, MélanieThierry, Sergi López

90’lı yılların ortasında Balkanlar’da savaşın göbeğinde bir grup gönüllü, bir su kuyusunu kirleten cesedi kuyudan çıkarmak için uğraşmaktadır. Ama bürokrasi, şanssızlıklar ve savaş atmosferi peşlerini bırakmayacaktır. Benicio Del Toro ve Tim Robbins gibi iki usta oyuncuyu bir araya getiren filmin yönetmeni ise İspanyol León De Aranoa.

Haftanın filmleri (18-24 Mart)

Yapımı: Türkiye - 2016
Tür: Komedi
Yönetmen: Osman Taşçı
Oyuncular: Sadi Celil Cengiz, Fırat Tanış, Burak Satıbol, Zeynep Kankonde, Ceren Moray

Sadi Celil Cengiz’in senaryosunu da yazdığı Olaylar Olaylar bu hafta vizyona giren diğer bir yerli komedi filmi. Memleketi Çarşamba’ya dönmek zorunda kalan bir yönetmenin, orada bir mafya babasına ait yerel bir kanalda göreve gelmesiyle başına gelen komik maceraları anlatılıyor.

Haftanın filmleri (18-24 Mart)
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog