EĞLENCE - TRENDLER

Bu hafta İstanbul ne yapıyor?

Bu hafta ne yemeli, hangi filmi izlemeli, hangi kitabın sayfalarında kaybolmalı? Haftalık etkinlik rehberiniz keşfedilmeyi bekliyor.

profil
Mina Karanis
7.08.2017
Bu hafta İstanbul ne yapıyor?

Akşamüzeri, sıcağın yerini hafif esintiye bırakması ile iş çıkışında arkadaşlarla hem güzel sohbet edelim hem meze keyfi yapalım diyorsanız; sizlere önerim Yelken Restoran Yeniköy. Özellikle ortaya kadayıflı karides ve enginarından söylemeyi unutmayın. Diğer balıkçılarda bulamayacağınız tatlılardan biri olan pişmaniyeli cheesecake de denenmeye değer.

Bu hafta İstanbul ne yapıyor?

Bu Cuma vizyona girecek filmler arasında en fazla ses getirenlerden birisi “Manifesto”. 2 Oscar’lı aktris Cate Blanchett’ın 13 farklı karakteri canlandırdığı filmde; 21. yüzyılda sanat tarihine yön vermiş Pop Art, Fütürizm, Dadaizm, Minimalizm gibi tüm dünyada kabul görmüş manifestolar yer alıyor. Tek oyunculuğu en başarılı şekilde sergileyen sanatçılardan Blanchett’ın filmi, kült filmler arasına girmeye aday.

Bu hafta İstanbul ne yapıyor?

“Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar” sergisi sanatçıların kendi deneyimleri ve yaşadıklarından yola çıkarak sanat dünyasında kadınların duruşunu yorumluyor. Sergi alanında adeta kendinizi bir kadın sanatçının evinde gibi hissedeceksiniz. Sergi, Gaia Gallery’de Çarşamba-Pazar günleri 11.00-19.00 saatleri arasında kapılarını ziyaretçilere açıyor. 13 Ağustos'a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Bülbül Mah. Serdar Ömerpaşa Cd. No:3 Dolapdere/Beyoğlu Tel: 0212 243 49 73

Bu hafta İstanbul ne yapıyor?

Uzun bir aradan sonra MFÖ yine sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Konser, 10 Ağustos Perşembe günü saat 21:00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. 71.50 – 238TL.

Bu hafta İstanbul ne yapıyor?

Gönül Paksoy’un yeni çıkan Türk Yemekleri kitabı “Atıksız Mutfak” mutfakta başucunda olması gereken bir kitap.  Adaçaylı hamsi tava, nar suyu ve limonlu pilav, kavunlu baklava... Adı üzerinde sebze, meyvenin hiçbir yerini ziyan etmeden tarifler öneriyor yazar. Karpuz kabuğundan, patlıcan saplarına; doğadaki her ürüne mutfakta yer bulmayı öğretiyor.

 

Bu hafta İstanbul ne yapıyor?
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog