MODA - TASARIMCILAR

Bora Aksu Sonbahar-Kış 2017

Bora Aksu’nun Sonbahar-Kış 2017-2018 Koleksiyonu Sophia Dullep Sigh’in hayatındaki kontrastlardan esinlenerek hazırlandı.

Bora Aksu Sonbahar-Kış 2017
Bora Aksu Sonbahar-Kış 2017
Lila, mavi ve pembenin en açık tonlarının form bularak canlandığı dantel ve ipek tüller Sophia’nın aristokrasi battaniyeleri altındaki utangaç halini temsil ederken, kalın siyah –beyaz danteller ve katmerli kareli kumaşlar onun tutkulu ve kararlı halini temsil ediyor.

Peki kimdi Sophia Dullep Sigh? 

“1905 yılında Hampton Court Sarayının dışında Hint orjinli zayıf bir kadın, pahalı kürkler içinde durmuş  kadın hakları için basılmış gazeteleri satarken “Kadınlara Seçim Hakkı” diye bağırıyordu!”

Bu genç kadın alışılmışın dışındaki karakteri ile bilinen Prenses Sophia Duleep Singh’di.

Maharaji Dullep Singh’in kızı ve kraliçe Victorya’nın vaftiz kızı alan Sophia, kadınların seçim hakkı hareketinin öncülerindendi. Parlemento binasının dışında, protesto yürüyüşleri yapan Sophia Dukeep Singh, kadınlar seçim hakkını kazanana kadar vergilerini ödememe kararını almıştı. Kadın seçim hakkı grubunun başkanı Emmeline Pankhurst 1928 yılında ölünce Sophia onun yerine başkan seçildi.

Koleksiyondaki detaylar; 20. yüzyıl başlarındaki kadınların oy verme hakkını kazanma harekatındaki topluluğun giyiniş tarzı ve sembolik detaylarından esinlenerek hazırlandı. Pastel renklerdeki el nakışları ile hazırlanmış yazılar yakalarda ve manşetlerde kurdelalarda yer alırken, yumuşak tonda ama güçlü mesajlar gönderiyor.

Bora Aksu bu koleksiyon için özel olarak tasarladığı grafik kareli nakışlar koleksiyonun yumuşak havasını bozmadan Sophia’nın karakterindeki yumuşak ve sert öğeleri mükemmel balansını yansıtıyor.  Koleksiyondaki yumuşak ve feminen kumaşlar, struktuel formlarla birleşen romantik ama cesur siluetler oluştururken koleksiyondaki lüks dokumalardan yapılmış pelerinler ceketler ve paltolar koleksiyonun baskın bir bölümünü oluşturuyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog