GÜZELLİK - MAKYAJ

Dior defile makyajının sırları

Geçtiğimiz ay Paris'te gerçekleşen Dior Haute Couture defilesinin kulisine götürüyoruz sizleri. Podyumda tasarımlarıyla büyüleyen Dior, makyaj uygulamalarıyla da dramatik bir etki yarattı. İşte sizin de uygulayabileceğiniz makyaj teknikleri...

Dior defile makyajının sırları
Dior defile makyajının sırları
Dior Makyaj Ürünleri Kreatif ve İmaj Direktörü Peter Philips, aynı zamanda Haute Couture defilesinin makyaj sorumlusu görevini üstlendi. Philips, modern bir siluete eşlik eden güçlü siyah gözlerin veya ateşli kırmızı dudakların vurgulandığı iki farklı görüntü tasarladı.

GÖZLER
“Üst göz kapağında kirpik çizgisine Diorshow Pro Liner Waterproof siyah eyeliner uyguladım. Yatay çizgi ile gözleri uzattım,” diye açıklıyor Peter Philips. “Daha sonra oldukça kalın ve yoğun kirpikler elde etmek için kirpikleri vurguladım. Bunun için önce Diorshow Maximiser 3D, ardından da kirpiklere yoğunluk veren Diorshow Designer ve kirpikleri güzel şekilde kıvıran Diorshow Iconic Overcurl Waterproof ile dönüşümlü birkaç kat uyguladım.” Philips göz makyajını şöyle sonlandırıyor; “İkinci tasarımdaki çıplak gözler için, Escapade 5 renkli paletin ortasındaki açık, yanardöner tonu kullandım. Tüm göz kapağına uygulandığında göze zarif, doğal bir ışıltı veriyor.”

TEN
Peter Philips ten makyajını şöyle anlatıyor; “İki makyaj stilinde de mat ve canlı bir ten kullandım. Diorskin Star Sıvı Fondötenle cilt kusurlarını kapatarak cildi canlandırdım. Diorskin Star Kapatıcı ve Poudre Nude Air pudra ile hafif dokunuşlarla cilt makyajını tamamladım." 

DUDAKLAR
“İlk makyajda dudaklar daha mütevazi– yalnızca doğal dudak rengini canlandırmak için doğal Fix It tonunu kullandık. İkinci stilde Christian Dior defilelerinin bir parçası olan ünlü “Coup de Trafalgar” ile kırmızı dudakları tercih ettik” diyor Peter Philips.

"Dudak hatlarını Rouge Royal serisinden Crayon Contour Lèvres ile belirginleştirdim, ardından Diorific Mat serisinden oldukça yoğun pigmentli kırmızı ton olan Fabuleuse’yi uyguladım. Gölgeli bir etki yaratmak için Prune Troublant serisinden daha koyu bir ton olan Crayon Contours Lèvres ile koyu kırmızı Diorific Mat Troublante’yi alt dudakların ortasına uyguladım" ve ekliyor; "Kenarları hafif dağıtarak dudak çizgisinin çok keskin değil, hafif flu olmasını sağladım."

TIRNAKLAR
Oje olarak Dior Vernis No: 970 Nuit 1947 ile neredeyse siyah görünümlü yoğun bir mürdüm tonu kullanılmış.


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog