EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

Karlı günler için 5 film önerisi

Doğudan batıya kar ile uyandığımız bugünlerde 'iyi ki evdeyiz' dedirtecek 5 film önerisi hazırladık...

profil
BT Ekip
8.02.2020
Karlı günler için 5 film önerisi

Yönetmen: Hany Abu-Assad

Oyuncular: Kate Winslet, Idris Elba, Beau Bridges

Tür: Dram, macera

Ben Bass (Idris Elba) doktor,  Alex Martin (Kate Winslet) ise gazetecidir. Havaalanında karşılaşan ikili, hava koşulları nedeniyle uçuşları iptal olunca özel bir uçak tutarlar. Bindikleri uçak kaza yapar ve karla kaplı ıssız bir dağda yaşam savaşı verirler. Bu kaza yaşam akışlarını değiştirecektir.

Karlı günler için 5 film önerisi

Yönetmen: Joe Carnahan

Oyuncular: Liam Neeson, Dallas Roberts, Frank Grillo

Tür: Macera, Dram

Petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen ekibin uçağı Alaska’da düşer. Karla kaplı dağlar arasında, vahşi doğada hayatta kalma savaşı veren ekip aç kurtlara yem olma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Karlı günler için 5 film önerisi

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh

Tür: Western

Tarantino’nun Western türüne yöneldiği ‘The Hateful Eight’ türün klasik örneklerinin aksine sıcak çöl atmosferinde değil karla kaplı dağlarda geçiyor. İç Savaş’ın bitiminden yıllar sonra bir grup yabancı tipiden kurtulmak için dağda bir konaklama yerine sığınır. Çetin doğa koşulları ve tehlikeli yabancılar arasında hayatta kalma savaşı başlar.

 

Karlı günler için 5 film önerisi

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular:  Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbağ

Tür: Dram

Aydın (Haluk Bilginer) emekli bir tiyatro oyuncusudur. Oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya’ya dönmüştür, ailesinden kalan butik oteli işletmektedir. Burada eşi ve ablası ile yaşayan Aydın aslında derin bir yalnızlık içindedir. Kendisinden oldukça genç olan eşi ona her anlamda soğuk davranmaktadır. Ablası ve yakın birkaç dostunun varlığı ise hayatını tam anlamıyla dolduramamaktadır.

 

Karlı günler için 5 film önerisi

Tür: Animasyon, Macera

 Yönetmen: Chris Buck, Jennifer Lee

Çocuklar kadar yetişkinlerin de favori filmlerinden biri olan Frozen Karlar Kraliçesi tarafından lanetlenen ve bu nedenle sonsuza dek kış mevsimine mahkum olan bir ülkede geçiyor. İyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak ülkede yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Anna, usta bir dağcı olan Kristoff ile masalsı bir yolculuğa çıkar.

Bonus: Çocuklarla birlikte izleyebileceğiniz 10 film 

Karlı günler için 5 film önerisi
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog