YAŞAM - HABER

Yeni Barbie'ler artık daha gerçek

Her kız çocuğunun vazgeçilmez oyuncaklarından olan Barbie’ler geri dönüyor. Ancak bu yeni bebekler tek tipleşen Barbie’ler yerine farklı vücut tipleri ve fiziksel özelliklerden oluşan modelleriyle satışta.

profil
BT Ekip
29.01.2016
Yeni Barbie'ler artık daha gerçek
Yıllardır oyuncak bebeklerde kullandığı gerçekçi olmayan vücut ölçüleriyle çocukları kötü yönde etkilediği düşünülen Barbie, bu kez ‘sağlıklı’yaşamı ve farklılıklarımızı kabullenmeye teşvik ediyor.

Barbie, 1959’dan bu yana ilk kez böylesine büyük bir değişiklikle çocukların karşısına çıktı.

Uzun, kıvrımlı ve minyon olarak üretilen yeni Barbie’ler yalnız vücut şekilleri ile değil farklı ten rengi ve saç tipi alternatifleri ile de üretildi. Önümüzdeki aylarda ise 4 farklı vücut tipi, 7 farklı ten rengi, 22 göz rengi ve 24 saç tipi ile Barbie’ler kocaman bir aile oluyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında “You Can Be Anything”/ “Her şey Olabilirsin” videosu ile genç kızların gelecekteki kariyerleri ile ilgili daha özgür hayaller kurmasına teşvik etmeyi amaçlayan Barbie satışlardaki düşüşünü toparlamaya çalışmıştı. 20 milyon izlenme sayısına ulaşan videonun ardından birkaç ay sonra gelen bu yeni seri Barbie’ler ile marka imajını tazelemeye çalışıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog