YAŞAM - KEŞİF Yılbaşı gecesi için 10 mekan önerisi Yeni yıla girdiğimiz gece hepimiz için çok özel bir gece. Her şeyi geride bırakıp, taptaze bir motivasyonla ondan geriye saydığımız ve umutla, tüm dileklerimizin gerçek olmasını dilediğimiz bir gece. İşte bu özel geceyi tamamlayan en önemli unsurlardan biri de yeni yıla girdiğiniz yer. Eğer bu bir mekan olacaksa, yemeklerinin lezzeti, mekanın ambiyansı ve hizmetinin kalitesiyle altına imzamı atacağım bu 10 restorana bir göz atın derim. 32 PAYLAŞIM
profil
Ahmet Faik Karanis
28.12.2016
Banner
2016 yılında yeterince yiyip güzelleştim. Hepiniz şahitsiniz. Hatta öyle güzelleştim ki geçtiğimiz hafta 110. kilomu kutladık arkadaşlarla. Ama 2017 için geçtiğimiz seneden çok daha hain planlarım var. Bu sefer hedef 150 kilo. Sizi bile yiyebilirim. Dikkatli olun.

İstanbul’u ayaklarınızın altına alıp, Gazi & Bilal Ateş kardeşlerin efsanevi mutfağına kendinizi emanet etmek isterseniz adres Gümüşsuyu’ndaki Chef Mezze. Benim normal zamanlarda da sıkça gittiğim Chef Mezze’nin yeni yıl menüsü de dolu dolu olmuş. Kavun, Beyaz Peynir, Kabak Çiçeği Dolması, Ahtapot Söğüş, Levrek Marine, Avokadolu Karides Söğüş, Somon Gravlax, Lakerda, Acılı Babaganoush, Fava, Izgara Enginar, Patlıcan Mutabbel ve Yunan Cacığı’nın dahil olduğu 13 çeşitlik bir meze deryasıyla başladığınız yemeğinize; Dana Yanağı, Pastırmalı Karides ve Pastilla (Fas Böreği) gibi ara sıcaklarla devam ediyorsunuz. Kestaneli Hindi veya Deniz Levreği de mekanın ana yemek seçenekleri. Finali de Baklava, Meyve Tabağı ve benim çok ama çok sevdiğim Antakya taraflarına ait Kıtır Kabak ile yapıyorsunuz. Gecenin ilerleyen saatlerinde de İşkembe veya Süzme Mercimek Çorbası ile midenizi dinlendiriyorsunuz. Chef Mezze’de kişi başı ücret 300 TL. Mekanda normal zamanlarda bile zor yer bulunduğunu özellikle hatırlatmak isterim. Acele etmekte fayda var.

Prense ya da prensese dönüşme şansınızın yüksek olduğu mekanlardan bir diğeri ise Rumelihisarı sahildeki boğaz manzaralı Kiss The Frog Seafood Brasserie. Çok sevdiğim Gül Etker, yeni yıl akşamı için şahane bir menü hazırlamış bence. Porçini ve Kerevitli Minik bir Çorba ile başlayacağınız geceye, Rich Frog Sushi Roll, Narlı Levrek Leviche, Tarama ve Meksikalı Karides & Avokado gibi başlangıçlarla devam ediyorsunuz. Ardından Ahtapot Tandır, Trüflü Arpa Şehriyeli Karides ki kendisini çok severim ve Susamlı Kıvırcık Kalamar gibi ara sıcaklarla mideyi şenlendirmeye devam ediyorsunuz. Ana yemek olarak Mürekkepli Spaghetti & Kefal Havyarı veya Levrek & Kestaneli Yer Elması Püresi seçeneklerinden biriyle devam edip, finalde Satsumalı Çikolata Parfe ile nirvanaya ulaşıyorsunuz. Kiss The Frog’un kişi başı fiyatı muadillerine göre oldukça uygun: 225 TL. Bence değerlendirilebilir.

İşletmeciliğini yılların en deneyimli isimlerinden Ersin Süzer’in yaptığı Etiler’deki The Galliard Brasserie’de, yeni yıl akşamında gitmeyi düşünebileceğiniz, benim mutfağına çok güvendiğim restoranlardan bir diğeri. Mekanın yılbaşı menüsünde başlangıç olarak İspanyol Böreği Empanada, Çıtır Ravioli, Parmesenlı Kabak ve Patlıcan Cipsleri, Dana Carpaccio ve Kinoa Salata var. Bu lezzetlerin ardından mekanın imza spesiyali Parmesan Tekerinde Trüf Soslu Risotto geliyor. Ana yemek olarak ise geçtiğimiz akşamlarda deneyimleme fırsatı bulduğum Akçaağaç Şurubu ile pişmiş nefis bir Kars Kazı geliyor. Son olarak ise yılbaşına özel bir sunum ile servis edeceklerini söyledikleri Karamelli Rüyalar tatlısı geliyor. Nasıl sunumlar yaptıklarını Instagram sayfalarından özellikle izlemenizi öneririm. The Galliard’da kişi başı ücret: 295 TL.

Yeni yıl akşamı eğlenmek ve güzel bir şeyler yemek için Boğaz’ın bir başka güzeli Feriye Palace’ı da tercih edebilirsiniz. DJ David Şaboy ve DJ Mert Levent’in performans göstereceği Feriye’de ister yemekli olarak yer alabilir (kişi başı 595 TL), isterseniz saat 22:00’den itibaren sadece bar programına (krudite ile limitsiz yerli ve yabancı içecek dahil kişi başı 345 TL) katılım gösterebilirsiniz. Bu sene Feriye çok sevdiğim şef Aydın Demir’in koordinatörlüğündeki mutfaktan çok zengin bir yeni yıl menüsü hazırlanmış. Çikolatalı Çilek ve Kruditeler eşliğinde bir kadeh şampanya ile başlayacağınız geceye, Avokadolu Somon Tartar, Izgara Enginar ve Marine Karides gibi başlangıçlarla devam ediyorsunuz. Sonrasında sırasıyla Bal Kabaklı Ravioli, Mango Sorbe ve ana yemek olarak Meyan Soslu Izgara Bonfile, Izgara Deniz Levreği ya da Fırınlanmış Hindi Rolusu seçeneklerinden birini tercih ediyorsunuz. Tatlı olarak ise Cevizli Sponge Kek üzerinde Bitter Çikolata ve Kestane Kreması, Kaymaklı ve Safranlı Ayva Tatin ve Chia Puding servis ediliyor. En son pastadan ben çıkarsam şaşırmayın yani.

Yeni yıldan dileğiniz bir prens ya da prensese dönüşmek ise ihtişamın ve şıklığın son noktası Çırağan Sarayı Kempinski Hotel’in içerisinde yer alan Tuğra Restaurant’ta 2017’ye girmeyi düşünebilirsiniz. Tabii biraz paraya kıymanız gerek. Kişi başı ücretin 800 TL olduğu Tuğra’nın menüsünde İskenderun Karidesli Pastırma Rulosu (Sevruga Havyarı ile), İstiridye Pilaki, Kaz Ciğerli Bıldırcın Mantısı, Lavanta ve Ballı Sorbe, Tuzda Istakoz Kuyruğu, Fırınlanmış Kandıra Hindisi ve Adapazarı Kaz Tirit ve tatlı olarak Osmanlı Paluze ve Çikolatalı Puding var. Bundan daha inovatif bir menüyü tasarlayabilen başka bir mekan yok, benden söylemesi.

 

Açıldığı gün itibariyle adından söz ettirmeyi başaran bir diğer başarılı mekan: Hazine Cihangir. Yeni yıl gecesini ilk kez yaşayacak mekanın menüsü de oldukça dikkat çekici. Gazpacho ile başlayan menü, Sırlanmış Dana Carpaccio, California Roll, Hazine Roll ve Karides Tempura ile devam ediyor. Ana yemek olarak ise Kuşkonmazlı Linguine, Teriyaki Izgara Somon veya Lokum seçeneklerinden birini tercih ediyorsunuz. Finalde ise şahane bir Kestaneli Sufle var. Özay Bakır’ın canlı performans göstereceği Hazine’de yeni yıla girmenin bedeli kişi başı 400 TL.

5 senedir aynı kalitede hizmet veren ve potansiyelini ve heyecanını hiçbir zaman kaybetmeyen bir mekan Nişantaşı’ndaki Frankie İstanbul. Bilini Osetra Havyar ile başlayacağınız şölene Surf & Turf (Bıldırcın ızgara, Iskenderun karidesi, beyaz havuç püre) isimli bir başlangıçla devam ediyorsunuz. Istakoz Linguini ile devam eden ziyafeti Kızılcık Sorbe ve ardından gelecek Lüfer Izgara ya da Ağır Ateşte Pişmiş Dana Trança takip ediyor olacak. Finalde de Tamamıyla Çikolata adını verdikleri bir tatlıları var. Normalde her Cumartesi sahne alan ve kapalı gişe performans gösteren Ödül ve Funk Alaturka Orkestrası’nın sahne alacağı Frankie'de yeni yıl tarifesi, premium şarap ve alkollü içecekler dahil kişi başı 1.000 TL. Dilerseniz yemek kısmına katılmayıp, 22:30 itibariyle bar eğlencesine de katılabilirsiniz.

Zorlu Center’ın birinci katındaki Zanzibar yeni yıla Kürşat Başar ve Orkestrası, Seran Bilgi ve finalde DJ Hakan Eren ile giriyor. Dana Carpaccio, Burrata ve Somon Tartar gibi dünya mutfağından başlangıçların servis edileceği gecede ara sıcak olarak Pizza Alla Bresaola, Porçini Mantarlı Risotto ve Köz Patlıcanlı ve Ricottalı Tortelloni var. Zanzibar ana yemek olarak diğer birçok mekan gibi üç seçenek üzerinden gitmiş. Bunlar Teriyaki Sosla Sırlanmış Somon Izgara, Izgara Deniz Levreği ve Izgara Dana Bonfile. Finalde de Tiramisu, Profiterol veya Krokanlı & Kremalı Balkabağı Kup tatlılarından birini tercih edebiliyorsunuz. Yeni yıl eğlencesini yemekli olarak tercih ederseniz kişi başı 750 TL, limitsiz yerli ve yabancı içeceğin dahil olduğu bar programına katılım bistrolarda kişi başı 450 TL.

Geçtiğimiz günlerde Hotel Suadiye’nin hemen yanında Takanik Balık’ın yerine açılan Suadiye Balık, açıldıktan üç hafta sonra kapalı gişe oynayan mekanlardan biri. Çünkü başında Kaan Kayhan gibi iyi bir isim var. Suadiye Balık’ın yılbaşı menüsünde toplamda sekiz çeşit meze var. Bunlar Girit Ezme, Közlenmiş Patlıcan Salatası, Enginar Fava, Barbunya Pilaki, Lakerda, Yunan Cacığı, Patlıcan Soslu Cibez Otu ve Beyaz Peynir var. Kalamar, Balık Böreği, Balık Köftesi ve Beşamel Soslu Levrek Sarma gibi ara sıcaklardan sonra ana yemek olarak toplamda üç seçenek sunmuşlar. Kestaneli pilav ve püre ile servis edilen Hindi veya Kuzu Tandırı tercih edebileceğiniz gibi Sebzeli Garnitür ile hazırlanan Levrek seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Tatlı, Meyve ve limitsiz içeceğin dahil olduğu Suadiye Balık’ta kişi başı ücret 200 TL.

Etiler’in efsanesi Şamdan, güzel arkadaşım Melda Tuna’nın işe el koymasıyla önümüzdeki sene ciddi atağa geçecek, şimdiden söyleyeyim. Geçtiğimiz haftalarda kimseler uğramadan menüyü deneme şansı bulduğum ve parmaklarımı yediğim Şamdan’ın yılbaşı menüsü Krudite Tabağı, Mantar Gratine, Sigara Böreği ve Mevsim Salatası ile başlıyor. Ana yemek olarak Ege Otlu Tavuk, File Şamdan ve Hindi seçeneklerinin mevcut olduğu mekanda tatlılardan Sakızlı Fırın Sütlaç, Cheesecake ve Dondurmalı Profiterol gibi seçenekler mevcut. Limitsiz şarabın dahil olduğu Şamdan’da yeni yıl akşamı kişi başı ücret: 425 TL.

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler