YAŞAM - KEŞİF Çikolatayı sanata dönüştüren 3 adres Mutluluk kaynağı olarak bilinen çikolatayı bir de bu tatlıların içinde tadın derim… İşte çikolata sanatını birbirinden lezzetli tatlılara dönüştüren üç adres ve spesiyal tatları… 105 PAYLAŞIM
profil
Duygu Özdemir
06.11.2015
Banner
Moda, Çengelköy ve Beyoğlu’dan seçtiğimiz üç adreste keşfedilmeyi bekleyen çikolatalı tatlar başınızı döndürecek.

Belçika’da çikolata eğitimi alan Yılmaz Cihan’ın açtığı  Çikolata Dükkanı, ilk zamanlar sadece çikolata satışı yaparken, gelen müşterilerin burada daha çok vakit geçirmesi amacıyla tatlı servisini de bünyesine ekledi.

Kendi üretimleri olan birbirinden farklı tatlarda çikolataların yanısıra, filmlere, şarkılara veya şiirlere konu olmuş eski Türk Kadınları’na ait isimlerin konulduğu tatlılar da yapılmaya başlandı. İşte Asuman da bunlardan biri…

Çilek ve çikolata ikilisinin temelini oluşturduğu özel malzemelerden oluşan muhteşem bir lezzet. Buranın spesiyali haline gelen Asuman, mutlaka tadılması gereken bir tatlı. Sürekli yeni tatlar deneyerek,  insanlara denemedikleri lezzetleri tattırmak için çalışan Çikolata Dükkanı farklı birçok tada da imza atıyor. Beğenilen tatlar ise çikolata dolabında kalıcı olarak yerini alıyor. En beğenilen çikolataları ise çilekli çikolata, hurmalı ve antepfıstıklı çikolatave son olarak tarçın, karabiber ve fıstıklı çikolata.

Adres: Moda Caddesi, Yeni FikirSokak, No:1 Moda / İstanbul
Tel: 0 (216) 345 0526

Maia Chocolates ismini ilk kakaoyu bulan ve ilk sıcak çikolatayı yapan medeniyet olan Maya’dan alıyor. Kendi atölyelerinde ve tercihe gore üretilen çikolatardan en çok tercih edilen ise fıstıklı roş (roche).

Birbirinden lezzetli çikolataların yanısıra, bu çikolataların kullanıldığı harika tatlılar da hazırlıyor Maia Chocolates. Saf çikolata, muz, çilek, oreo ve rulokattan oluşan Alice, buranın spesiyali olan Saksı ve benim favorim olan Rapunzel, bu tatlardan öne çıkanları. Hindistan cevizleri özel kesilip içlerindeki suyun bir kısmı boşaltıldıktan sonra soğuk çikolata eklenerek bekletilen Rapunzel, adını hindistan cevizinin saç gibi gözüken püsküllerinden alıyor. Özellikle yaz aylarında içilebilecek hafif ve ferah bu lezzeti denemek için acele etmenizi öneriyorum, hem görünüşü hem tadı bir harika.

Adres: ÇengelköyMahallesi, ÇengeloğluSokak, No: 10/A Üsküdar / İstanbul
Tel: 0 (216) 318 3474

“Yağmurlu bir gündü, Paskalya’nın ilk günü
Adını yazdım, hüzünlü Beyoğlu sokaklarına
Bir tutkudurJ’adore, Tanrıların yiyeceği çikolata
Ah Béatrice, oh la la”

J’adore,Beyoğlu’daki 150 yıllık Panagia Kilisesi’ne ait olan bir çikolata dükkanı olarak açılmış. Birkaç yıl önce pasta servisi de yapılmaya başlanmış. Kilise’nin hemen bitişiğinde yer alan,  çikolata kokan ve içinden Edith Piaf müzikleri yükselen bu küçük dükkanda çikolatayla adeta harikalar yaratılıyor. Sizi kocaman bir çikolata tezgahıkarşılıyor, lezzetlerinin dışında görüntüleri de bir o kadar güzel olan bu çikolatalardan en çok beğenilenler ise frambuazlı olanlar. Çikolatalı pasta ve cheesecakelerin her biri özel tariff ve tatlardan oluşuyor.

Mekanın spesiyalitesi ise “Oh la la Beatrice”. İsmi, ölen eşini hep tatlı hatırlamak isteyen bir beyefendi tarafından konulmuş harika bir lezzet. Özel J’adore tarifli çikolatalı pandispanya üzerine eritilmiş çikolata soslumuz, çilek ve İtalyan krem şantisinden oluşan bir tatlı.Kaçırılmayacak bir lezzet.

Adres: İstiklalCaddesi, Emir Nevruz Sokak, No:22 Beyoğlu / İstanbul
Tel: 0 (212) 244 09 65

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler