YAŞAM - HABER

Yılın kapağında photoshop tartışması

Vogue, Mart sayısında yılın en gözde modellerine yer vererek “Modanın korkusuz kadınları” başlığını kullandı. Ancak modellerin bedenleri üzerinde photoshop uygulandığı iddiaları çok geçmeden yeni bir tartışma başlattı.

profil
BT Ekip
9.02.2017
Yılın kapağında photoshop tartışması

Vogue yeni sayısının kapağında Kendall Jenner, Gigi Hadid, Ashley Graham, Adwoa Aboah, Liu Wen, Vittoria Ceretti ve Imaan Hammam’ı ağırlıyor. “Modanın korkusuz kadınları” sloganını kullanan dergi farkı tarz, görünüm ve güzellik anlayışına sahip modelleri bir araya getirerek yeni sayısını hazırladı.

Ancak derginin bu temasına ‘photoshop’ iddialarının gelmesi gecikmesi.  Büyük beden manken olarak tanınan Ashley Graham’ın daha ince gözükmesi için bel bölümüyle oynandığı bu nedenle Gigi Hadid’in elinin olağan dışı uzunlukta olduğu öne sürüldü. Ayıca Graham’ın diğer modellerin aksine kolunu aşağıda tutması bacaklarını örtmek için olduğu iddia edildi.

“Güzellik devrimi diyorsunuz ama hala photoshop kullanıyorsunuz” yorumlarına hedef olan kapak için cevap eleştirilerin odağındaki Ashley Graham’dan geldi. Graham, “O şekilde poz vermeyi ben tercih ettim. Kimse nasıl durmam gerektiğini söylemedi” açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog