YAŞAM - HABER

Salvatore Ferragamo’nun 90 yılı bu sergide

Salvatore Ferragamo’nun Amerika’dan İtalya’ya dönüşünün 90’ıncı yılında özel bir sergi düzenleniyor. Sergide birçok ünlü sanatçının eserleri yer alacak.

profil
BT Ekip
5.04.2017
Salvatore Ferragamo’nun 90 yılı bu sergide

Salvatore Ferragamo onuruna açılan “İtalya’ya Dönüş 1927” sergisi 18 Mayıs tarihinde sanatseverlerle buluşacak ve 1 yıl boyunca ziyaret edilebilecek.

20’nci yüzyılın görsel kültürünün çeşitli elementleri üzerinde keşfe çıkan sergi farklı bakış açılarına işlere ve temalara yoğunlaşıyor. Sergide Birinci Dünya Savaşı sonrası otoritenin ve faşist rejimin yükselişine de sosyal ve kültürel açıdan yaklaşan sanat çalışmalarına ve Ferragamo’nun bu süreçteki yaratıcı çalışmalarına da rastlamak mümkün.

Bu öncül sergide Maccrini, Martini, Thayaht, Gia Ponto, Rosai, Balla, Depero gibi sanatçıların pek çok çalışması sergilenecek, buna ek olarak o döneme ait kıyafet ve kumaş, özenle hazırlanmış olan el yapımı eşyalar, fotoğraf ve tanıtımlar da sanatseverlerle buluşacak. Ve tabii ki Salvatore Ferragamo’nun çekiciliğini çağdaş sanat dünyasına bir kez daha kanıtlayacak, tasarımcının 1920 yapımı ayakkabıları…

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog