YAŞAM - HABER

Pazartesi sendromuyla baş etmenin 7 yolu

Çoğu zaman yeni bir haftanın, Pazartesi günlerinin düşüncesi bile içinizi karartmaya yetiyordur. Güne doğru başlangıçlar yaparak uyanmak Pazartesi sendromuyla savaşmanın en etkili yoludur.

profil
BT Ekip
25.01.2016
Pazartesi sendromuyla baş etmenin 7 yolu
Mutlu ve stressiz bir Pazartesi günü için sizler için tavsiyeler hazırladık. Bu adımları uygularsanız sadeci Pazartesi sendromunu yenmekle kalmaz, tüm haftanızı verimli, mutlu ve stressiz geçirmeniz mümkün olabilir.

1. Güne Egzersizle başlayın

Pazartesi sabahları yataktan çıkmak bile bir işkenceyken “sabah sporu da nesi?” dediğinizi duyabiliyoruz. Ancak sabahları uygulayacağınız kısa bir spor rutini vücudunuzdaki endorfin hormonlarının salınımını arttırarak güne pozitif başlamanızı sağlayacak. Daha önce hazırladığımız 4 dakikada sabah sporu dosyamızdan ilham alabilirsiniz.

2. Kahvaltı planı yapın

Sabah biraz daha erken kalkmayı göze alarak sevdiğiniz bir arkadaşınızla işe gitmeden önce kahvaltı için sözleşin. Güne tanıdık bir yüzle başlamak sizi mutlu ederken, günün en önemli öğünü kahvaltıyı da atlamamış olursunuz.

3. E-postalarınızı hemen kontrol etmeyin

İşe gelince ilk göreviniz e-postalarınızı kontrol etmek olmasın. Bir süre bekleyebilirler! Eğer acil ve gerçekten önemli bir konu varsa her zaman sizi telefonla arayabileceklerini unutmayın.

4. ‘Yapılacaklar listesi’ni boş verin!

Bu gibi listeler sizi daha verimli çalıştırmak yerine üzerinizde daha çok stres yaratıyor olabilir. Bunu yerine ‘yapılanlar’ listesi hazırlayın, hem sizi motive eder hem yaptıklarınızın ve yapacaklarınızın takibini bu şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

5. Ara verin

Sağlığınız için vücudunuzun mesai saatleri sırasında küçük aralara ihtiyacı var, özellikle tüm gün bilgisayar karşısında çalışmanız gerekiyorsa. Dışarı çıkın, temiz hava alın, ofis içerisinde küçük bir yürüyüş yapın…

6. Öğle yemeğini asla masanızda yemeyin

Öğle yemeğinizin tadını çıkarırken mutlaka işten uzak kalmalısınız. Böylelikle masanıza geri döndüğünüzde dinlenmiş bir şekilde işinize yoğunlaşabilirsiniz.

7. Yatmadan önce kendinize zaman ayırın

Yoğun geçen günün ardından huzurlu bir geceyi hak ettiniz. Yatmadan önce meditasyon veya yoga yaparak ya da kitap okuyarak vücudunuzu uykuya hazırlayabilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog