YAŞAM - HABER

Nevşah Fidan Karamehmet: Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz

Nefes, düşüncelerimizi ve yaşamımızı doğrudan etkiliyor. Sistemimiz, biz ne zaman doğal ve olması gerektiği gibi nefes almıyorsak negatif duygu ve düşünceler üretmeye başlıyor. Türkiye’yi doğru nefes ile tanıştıran Nevşah Fidan Karamehmet, doğru nefes ile pozitif bir yaşamın sırlarını buseterim.com.tr’ye anlattı.

Nevşah Fidan Karamehmet: Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz
Dinamik, enerjik, özgür, Türkiye’yi nefes koçluğu kavramıyla tanıştıran mucizevi kadın Nevşah Fidan Karamehmet. Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra kısa süren mimarlık kariyerinin ardından Hindistan’da tanıştığı ve “kurtarıcım” diye hitap ettiği bir Hollandalı sayesinde doğal nefesin mucizesini fark ediyor. Ardından da Türkiye’de nefes koçluğu mesleğine imzasını atıyor.

İlk nefes seansından “yaşamın sırrını buldum” diyerek kalkmış. Nefesi, hayattın sırrı ve kilit noktası olarak adlandırıyor ve nefesi açık insanların hayatlarının çok kolay ilerlediğini, daha genç, fit, pozitif ve mutlu olduklarını anlatıyor. Açık bir nefesin aynı zamanda açık bir hayat demek olduğunu söylüyor.

Nevşah Fidan Karamehmet, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu...  Kısa süren mimarlık kariyerinin ardından Hindistan’da tanıştığı “kurtarıcım” diye hitap ettiği Hollandalı nefes koçu sayesinde doğal nefesin mucizesini keşfederek Türkiye'de ilk nefes koçluğu mesleğine imza attı. 

Hepimiz doğal nefes alarak doğuyoruz fakat 2 yaşından itibaren nefesimiz bozulmaya başlıyor. Nefes koçları, limitleyici nefes alışkanlıklarımızı tespit edip doğru egzersizlerle nefesimizi açıyor. Nefes bir kere açıldıktan sonra, egzersizlerle birlikte bir  daha bozulmuyor. Doğal nefes ile migren, kadın hastalıkları, felç, kanser, MS gibi birçok hastalığın önlenebilir hatta iyileştirilebilinir olduğuna inanılıyor. Nasıl mı? Nevşah Fidan Karamehmet şöyle açıklıyor: "Nefesin olmadığı her yerde hücre ölümü oluyor. Hücreler ölünce o bölgedeki organ çürüyor. Nefes, hücreleri iyileştiriyor, kasları ve organları yeniliyor. Nefes koçları limitleyici nefes alışkanlıklarını açıp bedene yüzde 100 oksijen girmesini sağlıyor. Bedendeki oksijen arttığında hücreler kendilerini yenilemeye başlıyor. Eğer hücre ölümü sebebiyle çalışmayan bir sistem varsa iyileşmeye başlıyor. Bu iyileşme nefes koçunun katkısıyla değil nefesin yenileyici gücü sayesinde gerçekleşiyor.

Nevşah Fidan Karamehmet, “Bana ne düşündüğünü söyle sana birkaç yıl sonra hangi hastalığa yakalanacağını söyleyeyim” gibi iddialı sözlerini bu şekilde açıklıyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin danışanla çalışmış. Üzgün veya sinirli olma düşüncesinin herkese aynı duyguyu hissettirdiğini vurguluyor: “Hissedilen aynı duygu o bölgedeki organa zarar veriyor. Hangi düşüncenin nereye negatif enerji yaydığını bildiğim için düşüncelerden hangi hastalığa yakalanılabileceğini anlayabiliyorum. Bizi yediğimiz içtiğimizden, soluduğumuz havadan daha çok zehirli düşünceler, duygular hasta ediyor.”

“Sırf organik beslenip, yediklerine, kalori hesaplamalarına kadar dikkat eden kişilerin bile kanser olduğunda gördüm. Yediklerine dikkat etmeyip, sigara içen bomba gibi insanlar da. Nefesinde problem olanların vücudu ödem, yağ, su, toksin tutuyor. Doğru nefes veremeyince istediği kadar sağlıklı beslensin vücut zehri tutuyor. Fakat nefes açık olunca vücut kendini arındırıyor; aslında nefes bir nevi detoks. Nefes ile isteyen herkes sigarayı da bırakabilir.”

Karamehmet sadece bireylere değil, kurumlara da nefes koçluğu yapıyor. Turkcell, Garanti Bankası, Doğuş grubu, Koç grubu, HSBC gibi birçok kurumsal firma nefes terapisi talebinde bulunuyor. Doğru nefesle birey enerjisi yüksek, sağlıklı, canlı ve mutlu olduğu için iş yerlerindeki başarı ve motivasyon da artıyor. Karamehmet’in yarattığı bir de “mucize kursu” var. Bu kurs 4-5 günlük bir kamp halinde gerçekleştiriliyor. Kamp, Boyalık Beach Çeşme’de yapılıyor. Bu kamplar için bir nevi kendini keşif yolculuğu diyebiliriz. Kurslarda önce Nevşah Fidan Karamehmet ile uzun bir sohbet gerçekleşiyor ardından nefes terapistleriyle nefes çalışmaları yapılıyor. Seminerlerin yanı sıra İzmir, İstanbul, Bursa gibi şehirlerde de nefes koçları bulunuyor. 

Nevşah Fidan Karamehmet’in son imzasını attığı konu ise Nefes Koçluğu Federasyonu. Birkaç ay önce kurulan federasyon, nefes koçluğu mesleğini bilen, uygulatan, destekleyen tek kuruluş. Nefes Federasyonu’nun onaylamadığı hiç kimse nefes koçu olamıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog