YAŞAM - HABER

Güne enerjik başlamanın 8 yolu

Sabahları seven biri olsanız bile çoğu zaman yataktan çıkmanın ve hazırlanmanın zor geldiği anlar olabilir. Böyle durumlarda tek yapmak istediğimiz yatağa geri dönüp uyumaktır. Ama sabah rutininize ekleyeceğiniz birkaç alışkanlık ile güne hiç olmadığınız kadar hazır başlayacaksınız.

profil
BT Ekip
30.06.2016
Güne enerjik başlamanın 8 yolu

1. Yeterli uyku alın

Güne dinç başlamanın en güzel yolu yeterli uykudan geçiyor. Vücudunuza ihtiyacı olan uykuyu vermediğiniz zaman gününüz daha kötü başlıyor.

2. Alarmınızı ertelemeyin

Yeterli uykuyu alsanız bile alarm çaldığı zaman erteleme seçeneği çok daha çekici gözükebilir. Her alarmı ertelediğinizde uyanmanız çok daha zor oluyor. Bu yüzden alarmınızı odanızın başka bir köşesine koyun, böylelikle yataktan çıkıp alarmınızı kapatmanız gerektiğinde daha rahat uyanacaksınız.

3. Vücudunuzu esnetin

Yataktan çıkar çıkmaz 5 dakika boyunca derin bir nefes egzersiziyle ve kaslarınızı esneterek güne başlayın. Böylelikle çok daha dinç ve canlı bir şekilde güne merhaba demiş olacaksınız.

4. Su için

Uyanır uyanmaz kahvaltı etmek veya kahve içmek yerine güne suyla başlayın. Bol su içmek hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de cildinizin daha ferah gözükmesini sağlayacak.

5. Kahvaltınızı siz hazırlayın

Kahvaltıyı bile dışarda yiyorsanız kendinize bir iyilik yapın ve artık yemeklerinizi kendiniz hazırlamaya başlayın. Hafif bir kahvaltıyla güne başlamak çok daha sağlıklı olacaktır. Öğlen yemeklerinizi ise bir önceki günden hazırlayabilirsiniz. Bu hem cebinize hem de vücudunuza iyi gelecek.

6. Yapılacaklar listesi hazırlayın

Gününüzün planlı olması sizi büyük bir gerginlikten kurtaracaktır. Yapılacaklar listesi hem günlük rutininizin içinde unutabileceğiniz şeyleri size hatırlatır hem de sizi rahatlatır.

7. Önünüzdeki günün hazırlığını yapın

Bir sonraki gününüzün hazırlığını akşamdan yapın. Ertesi gün giyeceğiniz kıyafet, spor çantası, makyaj malzemesine kadar birçok şeyi hazırlamanız sizi hem stresten kurtaracak hem de zaman kaybını engelleyecek.

8. En önemlisi: Kendinizi sevin

Sabah uyanır uyanmaz kendinize güzel ve moralinizi yükseltecek notlar yazmanız moralinizi yükseltecek. Aynaya bakın ve pozitif düşünün verin. Bu sayede kendinizi hem daha iyi hissedeceksiniz hem de öz güveniniz artacak.

Önceki ve Sonraki
Haberler