İYİ HİSSET - BESLENME

Yılbaşı akşamı için 5 öneri

Yılbaşı gecesi sıra yemek sofrasına geldiğinde hepimiz biraz limitlerimizi zorluyoruz ve yılın ilk gününe pişmanlıklarla başlıyoruz. Diyetisyen Burcu Yıldız Uğur, yılbaşı gecesinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazdı.

profil
Diyetisyen Burcu Yıldız Uğur
31.12.2016
Yılbaşı akşamı için 5 öneri

Mutluluklarıyla üzüntüleriyle göz açıp kapayıncaya kadar geçti bir yıl. Yeni yıla başlamak beni her zaman heyecanlandırır. Yeni yıla, yeni umutlara, yeni hayallere merhaba dediğimiz gün ölçüyü fazla kaçırıp daha sonra mutsuz olmamanız için dikkat etmeniz gereken 5 madde hazırladım. Yeni yılın hepimiz için çok güzel bir yıl olmasını diliyorum.

Gün İçinde Yediklerinize Dikkat Edin

Yeni yılı güzel karşılamak ve kendinizi gün boyu mutlu hissedebilmek için güne mutlaka kahvaltıyla başlayın. Kahvaltıların yıldızı yumurtayı unutmayın, güne kahvaltıyla başlayanların ve kahvaltıda yumurta tercih edenlerin gün içinde daha az kalori aldığını unutmayın.

Akşam yemeğinden önce mutlaka kuvvetli bir ara öğün (tost, yoğurt ve yulaf…) tercih edin. Bu sayede akşam yemeğine kadar çok acıkmamış olursunuz ve yeni yılın ilk saatlerinde yemek konusunda daha kontrollü davranabilirsiniz.

Yeni Yıl Masanızda Hafif Seçimler Yapın

Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yeni yıl masası hazırlamak aslında çok kolay. Hafif seçimlerle yeni yılın ilk günlerine daha hafif ve mutlu girebilirsiniz. Yemeğe mutlaka düşük kalorili başlangıçlarla başlayın. Salata veya çorba tercih edebilirsiniz. Ana yemeğinizi kızartma veya kavurma yerine ızgara ya da fırında seçerek hafifletebilirsiniz. Yılbaşı akşamlarının simgesi haline gelen hindi, kırmızı ete göre daha düşük yağlı ve daha masum bir seçim olabilir. Eğer yemek sonrasında tatlı yemek istiyorsanız, pilav ya da makarna gibi karbonhidrat alımınızı sınırlamanızda fayda var.

Sınırsız Yiyebileceğiniz Besinleri Seçin

Yeni yıl sofrası uzun saatler etrafında oturacağınız ve güzel sohbetlere tanıklık edecek bir sofra olacağı için sınırsız yiyebileceğiniz düşük kalorili besinlere de masanızda mutlaka yer verin. Eminim herkesin bir favori sınırsız besini vardır. Domates, salatalık, biber, marul yaprağı, brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, kabak, kereviz sapı gibi sebzeleri atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.

Yeterli Su için

Su tüketimi her zaman hayati önem taşıyor. Yeni yıl sofrasında özellikle alkol tüketeceksiniz beraberinde bol su tüketmeye özen gösterin. Susuzluk hissetmesiniz bile, ertesi gün şiş uyanmamak, baş ağrısı halsizlik gibi sorunlarla karşılaşmamak için yeterli su veya maden suyu tüketmeye özen gösterin. Ayrıca yeterli sıvı alımı açlık hissinin bastırılmasına yardımcı olacağından fazladan kalori almanıza da engelleyecektir.

Tatlı seçimlerini hafifletin

Tatlının olmadığı bir yılbaşı akşamı kulağa hiç gerçekçi gelmiyor. Tatlısı olmaz ama tatlıda da hafif seçimler yapmak mümkün. Tatlı olarak hafif meyve tatlıları, dondurma veya sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog