YAŞAM - ANNE - ÇOCUK

Çocuklar için eğitici oyun grupları

Kış aylarına yaklaştığımız bugünlerde aileler için artık kapalı alan aktiviteleri daha uygun hale gelmeye başladı. Çocukların kreş veya okul dışında bir yerde farklı deneyimler yaşaması psiko-sosyal gelişim açısından çok değerli. İşte sizler için derlediğim 5 farklı seçenek…

profil
Duygu Karaer
13.11.2018
Çocuklar için eğitici oyun grupları

Sizler için seçtiğim bu aktivitelerin ortak noktası, çocuğunuzun yaşıtlarıyla sosyalleşmesi ve kendini keşfedeceği, geliştireceği bir alan bulabilmesi.

Müzikli Oyunlar & Ritim Atölyesi

Çocuklarda ritim duygusunun gelişmesi ve müzikle beslenmek bakımından bu tür atölyeleri faydalı buluyorum. Bu çalışmada hem ince ve kaba motor kaslar çalışıyor, hem de çocuk çeşitli müzik aletleriyle gruba eşlik ederken koordinasyon becerisi gelişiyor. Üstelik bunun çocukların çok keyif aldığı eğlenceli bir aktivite olduğunu söyleyebilirim. Gönül Yeprem ile Çizmeli Kedi Akademi’de 2-5 yaş arasına yönelik atölyeye göz atabilirsiniz. Kasım ayı boyunca devam edecek.

Minik Yogiler

Yogayı oyunla deneyimlemek çocuklar için oldukça farklı ve dinamik bir aktivite. Nefes çalışmaları, hikayeler, müzik, doğa ve hayvanların da içinde olduğu bu atölye, fiziksel gelişimi destekliyor, fakat bunun yanında Çocuklar için Mindfulness eğitimlerine de bir girişi niteliği taşıyor.

Çocuk Yogası Eğitmeni Duygu Güzelce tarafından düzenlenen atölye Bee Eat Play Love adlı mekanda. 2-7 yaş arasına yönelik Kasım gruplarını kaçırmayın!

Robotik Kodlama Kursu

Kodlamanın en temel halini sunan bu 4 yaş üstü atölyeleri son zamanlarda sıkça duymaya başladık. Bir diğer adı Maker Atölye olan bu çalışmalar, çocukların üretkenliğini ve problem çözme becerisini geliştiriyor. Günümüz dünyasına ayak uydurabilen çocuklar yetiştirmek için,

Miniskop Bilim ve Sanat Atölyesi’nde düzenlenen Robotik Kodlama kurslarına göz atabilirsiniz.

Mini Filozofi

Felsefe dendiğinde aklımızda tarihsel bilgiler, eski çağlardaki filozoflar ve düşünmesi ağır kavramlar canlanabilir. Oysaki çocuklar için felsefe hepsinden çok başka. Bu atölye tamamen çocukların soru sorma, eleştirel düşünme, iyi, kötü, güzel gibi kavramlara farklı bakış açıları geliştirme gibi becerilerini destekleyen bir çalışma. Görsel, işitsel kaynaklardan veya bir masaldan yararlanarak çocuklara çok da keyifli bir saat vadediyor. Felsefe atölyelerine bir alternatif için Seda Acar’la 5-10 yaş arasına yönelik Mini Filozofi atölyelerini takip edebilirsiniz.

Ebeveynli Oyun Grubu

Oyun grupları için okul öncesi eğitimin ilk adımı diyebiliriz. Buradan yola çıkarak, meslektaşım Uzm. Psk. İrem Akın’la birlikte, 0-3 yaş arasına yönelik, kaba motor becerileri geliştirdiğimiz hareketli oyunlar, el ve parmaklardaki ince motor kasları çalıştıran ve çocukların sanatı, yaratıcılığı keşfedeceği sanatsal çalışmalardan oluşan atölyeler düzenliyoruz. Mona Gelişim'de yer alan bu ebeveynli oyun gruplarında, içeriği iki psikolog olarak hazırlayıp uyguluyoruz. Hep birlikte eğlenirken, aynı zamanda çocukların gelişimini takip ederek geri bildirim verme imkanı da buluyoruz.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog